x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum scapi de grăsimea din cuptor

Cum scapi de grăsimea din cuptor

07 Ian 2019   •   19:00
Cum scapi de grăsimea din cuptor

De multe ori, grăsimea reușește să pună stăpânire pe cuptorul aragazului, iar procesul de îndepărtat în profunzime este extrem de greu. Pentru că timpul petrecut de ține să se reducă în mod considerabil, iată câteva metode inteligente pe care să le aplice în momentul în care vrei să scapi de murdărie.

Astfel, ca să scapi de toată grăsimea depusă în interiorul cuptorului, folosește bicarbonat de sodiu. Amestecă 400 de grame de bicarbonat de sodiu cu apă, cât să opții o pasă groasă, aplic-o pe toată suprafața murdară, după care așteaptă să acționeze timp de câteva ore. La final, curăță cu un burete aspru.

Totodată, un alt remediu folosit de gospodine este un amestec de sare, oțet  căldură. Astfel, încinge cuptorul la foc minim, amestecă într-un recipient cu pulverizator apă şi oţet părţi egale şi aplică uniform. Imediat după ce ai pulverizat soluţia, aruncă sare peste toate zonele unde găseşti arsură, grăsime, resturi. Închide focul şi lasă soluţia şi sarea să acţioneze. Când totul s-a răcit şi uscat, curăţă cu o spatulă sau un burete aspru.

Bicarbonat şi detergent

Procedeul este foarte simplu. Amestecă o ceaşcă şi jumătate de bicarbonat de sodiu cu ¼ ceaşcă de detergent de vase şi apă cât să obţii o pastă groasă. Acoperă suprafaţa interioară a cuptorului cu acest amestec şi lasă să acţioneze câteva ore.Foloseşte un pulverizator cu apă şi umezeşte pasta din când în când, ca să nu se usuce. Foloseşte un prosop uscat ca să ştergi amestecul şi clăteşte dacă este cazul.

Geamul cuptorului

O altă problema cu care te-ai confruntat, cu siguranță, este geamul cuptorului. Acesta aducă o cantitate enormă de grăsime întărită, iar curățarea să este un adevărat coșmar. Pentru a scapă ușor și eficient de ea, pregătește o pastă compusă din bicarbonat și suc de lămâie. După ce soluția este gata, aplic-o pe toată suprafață geamului și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Ulterior, folosește un burete pentru îndepărtarea sa.

Pentru a scapa de frecatul haotic al barelor ce alcătuiesc grătarul, tot ce trebuie să faci este să îl înmoi într-o soluție alcătuită din apă caldă și bicarbonat, fie într-o soluție compusă din apă caldă și detergent.

×