x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum se curăță și se îngrijesc gresia și faianța în baie?

Cum se curăță și se îngrijesc gresia și faianța în baie?

16 Mar 2023   •   16:41
Cum se curăță și se îngrijesc gresia și faianța în baie?

Orice gresie baie trebuie curățată corespunzător pentru a păstra un aspect îngrijit al încăperii. Deși materialele precum gresie și faianță nu sunt întotdeauna ușor de întreținut, ai la dispoziție numeroase soluții eficiente. Cu ajutorul lor vei putea curăța întreaga suprafață într-un timp record și te vei bucura mereu de o estetică inedită a băii. De asemenea, pe lângă faptul că nu vei petrece ore întregi pentru a igieniza încăperea, nu va trebui să investești sume costisitoare.

Produsele sunt disponibile la prețuri avantajoase și garantează avantaje numeroase. Mai mult decât atât, poți îmbina mai multe variante dacă vrei să te bucuri de un rezultat și mai precis. Pentru a alege produse de curățare gresie și faianță, poți consulta cu atenție ofertele disponibile pe piață pentru a te asigura că iei decizia corectă.

Ce metode pentru curățare gresie și faianță poți alege?

În momentul în care trebuie să cureți plăcile de gresie și faianță, poți opta pentru o multitudine de variante. Astfel, ai parte de flexibilitate atât în alegerea ta, cât și în investiția pe care urmează să o faci. Deși costul este, în general, unul redus, mereu există loc de și mai multe economii. Însă, este important să alegi doar soluții de îngrijire gresie baie eficiente și cu efecte imediate.

Printre cele mai des folosite metode de a curăța gresie și faianță, se numără:

  • Bicarbonat de sodiu cu oțet - Probabil cea mai utilizată modalitate de a păstra un aspect îngrijit pentru gresie baie este amestecul de bicarbonat de sodiu cu oțet. Odată aplicat, poate îndepărta rapid orice urmă de murdărie. Așadar, în aproximativ 15 minute, baia ta va fi din nou curată. Singurul dezavantaj al unei astfel de metode este mirosul puternic de oțet care va persista pentru câteva ore.
  • Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată - Dacă vrei să scapi de mirosul neplăcut al oțetului, îl poți înlocui cu apă oxigenată. Astfel, vei putea curăța întreaga suprafață de gresie și faianță rapid, cu un efort minim și fără mirosuri deranjante. În plus, amestecul este recunoscut pentru eficiența pe care o oferă în curățarea petelor de murdărie.
  • Detergent de vase - O altă variantă care îți este la îndemână este cea a detergentului de vase. Poți folosi o bucată de material pentru a șterge cu grijă gresia sau faianța și, ulterior, să clătești suprafața cu apă. În final, va trebui să folosești o altă bucată uscată de material pentru a te asigura că înlături orice urmă inestetică.

  • Clor - În cazul în care a trecut o perioadă lungă de timp de la ultima curățare aplicată pe gresie baie, clorul este răspunsul. Soluția este una concentrată și își va dovedi eficiența indiferent de cât de murdară este suprafața pe care o aplici. Însă, asemenea oțetului, va trebui să suporți un miros puternic timp de mai multe ore la rând.
  • Soluții de curățare comerciale - Piața produselor pentru curățarea băii îți pune la dispoziție o multitudine de soluții din care să alegi. Fiecare dintre ele poate avea diverse avantaje și dezavantaje. De aceea, trebuie să verifici cu atenție specificațiile marcate pe etichetă înainte de a achiziționa produsul ideal. Astfel, vei avea certitudinea că vei obține rezultatele dorite, fără prea multe eforturi.

Întreținerea plăcilor de gresie și faianță poate deveni o adevărată provocare. Însă, nu trebuie să-ți faci griji. Ai la îndemână o mulțime de soluții ingenioase care să te ajute să cureți eficient orice suprafață. Indiferent de petele de murdărie cu care te confrunți, cu siguranță vei găsi un răspuns potrivit nevoilor tale.

Soluțiile îți sunt la îndemână, îngrijește-ți corespunzător baia și bucură-te de un aspect fresh!

 

×