x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Curățarea geamurilor: ponturi pentru ferestre impecabile

Curățarea geamurilor: ponturi pentru ferestre impecabile

27 Iul 2021   •   11:04
Curățarea geamurilor: ponturi pentru ferestre impecabile

Pentru multe persoane, spălarea geamurilor poate părea o misiune dificilă. Alegerea produselor potrivite pentru curățenie, îndepărtarea tuturor petelor și obținerea unui luciu perfect sunt doar câteva dintre aspectele de care trebuie să ții cont, atunci când cureți ferestrele. Însă, această activitate casnică se poate transforma într-o adevărată plăcere, dacă apelezi la câteva trucuri eficiente. 

Pregătește geamurile pentru curățare

Cel mai bun moment în care poți curăța geamurile este o zi înnorată, deoarece, acțiunea directă a razelor soarelui va usca ferestrele mult prea repede, lăsând în urmă pete nedorite. Înainte de a începe curățarea geamurilor, este important să îndepărtezi perdelele sau jaluzelele și să dai la o parte orice obiecte de pe pervaz. Apoi, poți elimina praful și depunerile de pe colțurile ramei de geam și de pe pervaz,  cu o perie uscată. Dacă există urme de grăsime sau amprente, le poți șterge folosind un prosop de bucătărie.

Folosește oțet

Când vine vorba despre curățarea ferestrelor, cea mai eficientă soluție este oțetul. Acesta curăță rapid murdăria, fără să lase pete, așa că nu va fi nevoie să freci suprafața din sticlă. În plus, oțetul nu are un miros la fel de puternic precum alte substanțe care pot cauza chiar și reacții alergice. Astfel, cu ajutorul unui ziar sau cu o lavetă și cu un pahar cu oțet, vei curăța instant fereastra, iar aceasta va rămâne strălucitoare la final. Fiindcă este important ca soluția să nu fie prea acidă, este important să amesteci o parte de oțet, cu trei părți de apă fierbinte. Pentru a-ți proteja pielea, ar fi indicat să porți o pereche de mănuși nitril.

Îndepărtează muștele cu ulei de busuioc

Știai că uleiul de busuioc este cea mai bună soluție împotriva muștelor care lasă urme de murdărie pe geamuri? Adaugă câteva picături de ulei de busuioc pe o lavetă în care ai turnat oțet alb. Oțetul va îndepărta eficient murdăria și va degresa geamul, iar busuiocul va ține la distanță muștele sau alte insecte nedorite. 

Curăță geamurile cu ziare

Dacă, până acum, ai curățat ferestrele cu lavete speciale, poți încerca să economisești bani, refolosind câteva ziare vechi. Cu pagini de ziar, poți curăța eficient ferestrele și poți îndepărta ușor toate petele. În plus, ziarul nu lasă urme și oferă luciu ferestrei, fără să zgârie suprafața. De asemenea, poți folosi și bureți de bucătărie, dacă dorești să înlături urmele de detergent. Dacă nu ai acasă nici ziare vechi și nici bureți, poți improviza, folosind filtre de hârtie pentru cafetieră. Acestea sunt la fel de bune precum paginile de ziar și oferă aceeași strălucire geamurilor, fără să lase urme inestetice sau zgârieturi.

Cum cureți corect geamurile

După ce ai curățat pervazul, poți trece la spălarea geamurilor. Îndepărtează excesul de apă cu o racletă profesională pentru geamuri, începând cu partea de sus a ferestrei. După fiecare utilizare, este important să ștergi racleta cu un prosop de bucătărie, astfel încât murdăria să nu ajungă înapoi pe geam. Dacă au trecut mai multe luni de când ai curățat geamurile, probabil că acestea sunt foarte murdare. Cel mai bine ar fi să folosești un burete poros și să cureți fereastra de sus în jos, pentru a împiedica scurgerea apei.

În cazul în care vei spăla geamurile pe ambele părți, curăță-le dintr-o parte în alta pe interior și pe verticală pe exterior. Astfel, îți va fi mult mai ușor să îți dai seama pe ce parte au rămas anumite urme la final.

Dacă vei ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit, vei vedea că spălarea geamurilor se va transforma într-o activitate plăcută și eficientă. Urmează pașii pe care ți i-am prezentat, iar, la final, ferestrele tale vor străluci în zilele însorite, iar casa ta va fi mult mai luminată.

 

 

×