x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cuvânt de ordine: organizarea casei

Cuvânt de ordine: organizarea casei

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    11 Iul 2009   •   00:00
Cuvânt de ordine: organizarea casei

Oriunde te învârţi şi orice ai face, nu se poate să nu dai peste exprimări de genul: "criză de timp" sau "insuficienţa timpului". Unde mai pui că ţi se întâmplă şi ţie de nenumărate ori să fii presat de timp şi să simţi că nu-i poţi ţine piept, că nu te poţi încadra în limitele lui atât de strâmte. E clar, "încadrarea în timpi reali" e o altă criză care bântuie lumea actuală! O problemă generată de faptul că vrem să rezolvăm multe de tot în timp scurt.



Singura armă care ajută în câştigarea bătăliei cu un adversar atât de înverşunat e organizarea. Cu menţiunea că aceasta din urmă trebuie precedată neapărat de operaţiunea de prioritizare a acti­vităţilor şi eventual eliminarea de pe listă a unora.

Pentru că, să fim realişti, pe toate câte am vrea noi câteodată să le facem într-o perioadă dată - nu avem cum să reuşim.

Nu există timp fizic îndeajuns, plus că e foarte posibil să ne lase bateriile şi, oricât ne-am încăpăţâna să mergem mai departe, eficienţa noastră va tinde către 0, aşa încât indicat ar fi să spunem stop joc, rămâne pe altădată.

Revenind la ale noastre acum... pentru că o parte din timp ne-o petrecem acasă, am pregătit pentru voi soluţii şi informaţii care să vă ajute să nu vă pierdeţi timpul în propria casă.

Organizarea propriei locuinţe înseamnă ordonarea şi disciplinarea spaţiului în care te aduni la sfârşitul fiecărei zile şi în care-ţi petreci multe dintre momentele libere şi frumoase din viaţa ta.

De tine depinde să le dai valoarea pe care o merită. Să nu te trezeşti de exemplu, căutând în disperare un lucru sau altul, într-un moment care era proiectat să fie frumos. Dezordinea îţi consumă timpul şi energia, este ceva ce au simţit cei mai mulţi dintre voi pe propria piele.

Dacă următoarele întrebări te pun pe gânduri, consultă pentru lămuriri suplimentare Jurnalul casei de astăzi.

Aşadar: Ai suficientă capacitate de depozitare acasă la tine? Obiectele mai mărunte, documentele şi toate cele dedicate biroului de acasă, toate hainele, lenjeria "şi-au găsit locul" în casa ta? Bucătăria ta este un loc funcţional, plăcut, ordonat şi eficient?

Cărţile pe care le-ai adunat cu drag de-a lungul timpului au un loc al lor bine determinat? Te-ai gândit şi la pasiunile tale? Ideal ar fi să le dedici un pic de spaţiu, la propriu. Un loc amenajat în care să te simţi bine ocupându-te cu ceea ce-ţi place.

×
Subiecte în articol: editorial