x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa De ce să nu lași deschisă ușa frigiderului. Cum trebuie păstrate alimentele

De ce să nu lași deschisă ușa frigiderului. Cum trebuie păstrate alimentele

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2023   •   19:30
De ce să nu lași deschisă ușa frigiderului. Cum trebuie păstrate alimentele
Sursa foto: Hepta

Frigiderul este unul dintre aparatele cele mai utile dintr-o bucătărie. Însă pentru a-l menține în funcțiune cât mai mult timp trebuie să fim atenți la unele aspecte.

Pe lângă spălareasa periodică și atenția ca alimentele expirate să fie aruncate, frigiderul este bine să nu fie plasat prea aproape de o sursă de căldură, cum ar fi aragazul sau caloriferul. De asemenea, nu trebuie ținută deschisă ușa prea mult timp atunci când alegem produsele deoarece îi scurtează durata de funcționare. 

Ușa deschisă mult timp îl face să se strice mai repede deoarece aerul cald din cameră intră în frigider, unde temperatura se situează la circa 5 grade Celsius, ceea ce îl suprasolicită deoarece va încerca să compenseze diferența.

Prin urmare, este bine ca înainte de a deschide ușa, să fii deja hotărât asupra alimentelor pe care le vei folosi iar atunci când le pui la loc, să o faci repede. De asemenea, asigură-te că ai închis bine ușa, altfel poate rămâne deschisă ore întregi.

Totodată, după ce gătești este bine să lași mâncarea pe aragaz până se răcește și abia apoi să o bagi în frigider. În niciun caz nu introduce alimente fierbinți. 

O altă atenție trebuie acordată produselor care nu ar trebuie să stea în frigider. Unul dintre aceste este ciocolata. Chiar dacă este foarte cald și s-a topit, aceasta trebuie păstrată la temperatura camerei. Motivul nu se regăsește, de această dată, în problemele create frigiderului, ci asupra texturii și gustului alimentului. 

 

×
Subiecte în articol: frigider uşa alimente