x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa De ce le plac pisicilor măslinele. La ce trebuie să fii atent

De ce le plac pisicilor măslinele. La ce trebuie să fii atent

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2024   •   09:15
De ce le plac pisicilor măslinele. La ce trebuie să fii atent
Sursa foto: Hepta

Dacă scapi o măslină pe podea vei observa cât de mult îi place pisicii tale. Și nu pentru joacă, o consideră delicioasă.

Pisicile sunt cu adevărat obsedate de măsline

Aceste fructe în formă ovală produse de copacul Olea europaea aparțin familiei botanice Oleaceae și genului Olea, furnizând un aport important de antioxidanți, minerale, fitosteroli și vitamine.

Totodată, cele mai multe calorii din măsline provin din grăsimi mononesaturate, care reduc nivelul colesterolului rău LDL în organism și diminuează riscul apariției bolilor coronariene și a atacului vascular cerebral.

O mică astfel de gustare nu va avea consecințe neplăcute pentru sănătatea pisicii dar nu este bine să-i oferi prea des. 

„Măslinele nu sunt toxice pentru pisici, dar există motive pentru a limita sau a evita să le hrănești pisicilor tale cu aceste alimente. Măslinele se lasă frecvent în saramură și, prin urmare, sunt bogate în sodiu.

Deci, ele au potențialul, dacă sunt ingerate în cantități suficient de mari, de a provoca, în cel mai bun caz, probleme de stomac și/sau diaree și, în cele mai grave cazuri, dezechilibre metabolice care ar putea fi fatale”, spune Patricia Squillace, medic șef la Veterinary Care Group, potrivit spynews.ro.

Ceea ce trebuie să știi este că pisicilor le plac mai ales măslinele verzi, care au în compoziție izoprenoide. Acestea sunt foarte similare cu o substanță chimică activă din iarbă, cunoscută sub denumirea de nepetalactonă. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: pisici măsline