x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decorativ, dar şi funcţional

Decorativ, dar şi funcţional

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    08 Aug 2009   •   00:00
Decorativ, dar şi funcţional

După cum în vreme de criză la ordinea zilei e conceptul de economisire, e clar că atunci când vine vorba despre interior, ce putem face când simţim nevoia de schimbare sunt mici modificări la nivel de decor.



În plus, pe căldura asta nu-ţi mai vine să te apuci de mutatul mobilei de colo-colo, de coloratul sau, şi mai rău, de spartul pereţilor. În acest ultim caz, mai ai de luptat şi cu birocraţia care "te pune pe drumuri", or, în plină vară nu e cel mai plăcut mod de a-ţi petrece vremea.

Aceasta fiind starea de fapt, ne-am oprit asupra câtorva soluţii care pot să schimbe cât de puţin aspectul casei tale.

Cel mai uşor truc care poate să îmbunătăţească înfăţişarea unei încăperi sunt florile. Acestea însă trebuie găzduite corespunzător în vaze care să le cuprindă. Aşadar, atunci când aveţi de gând să achiziţionaţi astfel de suporturi decorative pentru flori, luaţi în calcul faptul că acestea sunt de mai multe feluri, respectiv vaze pentru podea sau pentru masă, vaze pentru un singur fir sau pentru un buchet întreg, vaze pentru florile cu tulpini foarte lungi sau, dimpotrivă, scurte. E foarte  importantă la o vază manevrabilitatea ei - uşurinţa de a o goli, de a o umple cu apă şi de a o spăla. Nu alegeţi vaze foarte mari şi grele ca suport pentru florile care rezistă câteva zile, folosiţi-le pentru florile uscate sau artificiale întrebuinţate în aranjamente decorative de durată! Important, de asemenea, este ca modelul de vază să se potrivească cu stilul de amenajare al încăperii.

O mulţime de vaze, una mai frumoasă ca cealaltă, alese cu mare grijă, este prezentată în paginile noastre de cumpărături. Printre ele puteţi găsi modelul sau modelele care se potrivesc cel mai bine cu încăperile dumneavoastră.

Apoi ca şi element decorativ deosebit, şi nu în ultimul rând funcţional, ne-am oprit asupra unui obiect permanet prezent în vieţile şi casele noastre, şi anume ceasul.

Doi foşti studenţi ai Universităţii de Design din Florenţa, care au simţit că revitalizarea aspectului ceasurilor este un câmp bun de extindere a creativităţii lor în acest subdomeniu al artei, au fondat o companie care produce modele inedite de ceasuri de mare succes la acest moment. Le descoperiţi în rubrica "Idei pentru casa ta".

O soluţie decorativă şi uşor de realizat o găsiţi prezentată etapă cu etapă în rubrica "Pas cu pas". Numărul de astăzi tratează şi o problemă serioasă, de mare interes pentru cei care locuiesc în blocuri construite în perioada 1950-1990: este vorba bineînţeles despre programul de reabilitare, moştenire de la guvernarea Tăriceanu, aflat în derulare în acest moment. Teoretic. Practica însă îi cam vine de hac!

×
Subiecte în articol: editorial