x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Deosebit de…mozaicate

Deosebit de…mozaicate

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    22 Aug 2009   •   00:00
Deosebit de…mozaicate

O formă deosebită de decoraţie este fără îndoială mozaicul. Fie că este vorba despre placări de suprafeţe (pereţi, podele, blaturi de lucru) sau de obiect, minusculele piese colorate, aranjate în "te miri ce model", reuşesc să aducă spaţiului acel aer de "deosebit". În plus, o placare cu mozaic îmbogăţeşte, prin unicitate, nu de alta, dar nu este tocmai uşor să fie recompusă aceeaşi formă de mai multe ori.



Un mozaic poate fi practic confecţionat din orice material (sticlă, piatră, ceramică oglindă...) sfărâmat în zeci de forme neregulate, care apoi sunt atent aranjate într-un model. Creativitatea este singura limită! V-am demonstrat de altfel într-unul dintre numerele noastre trecute (nr. 216 din 13 iunie) cât de bine poate să arate o măsuţă de grădină recondiţionată prin placarea cu mozaic a vechiului blat.

Am prezentat atunci, pas cu pas, cum poţi, cu ajutorul unor pietricele decorative din faianţă, chit pentru rosturi, aracet, ipsos etc. să reuşeşti "reactivarea" unui obiect vechi şi neatractiv. Modelul reuşit atunci seamănă foarte bine cu măsuţa prezentată pe coperta de astăzi sau cu un model de măsuţă pe care îl găsiţi în rubrica de "Cumpăraturi". Cu specificarea că, acesteia din urmă, modelul mozaicat, extrem de elaborat, compus pe blatul ei, îi dă reputaţia de "operă de artă"!

Descoperiţi această măsuţă, împreună cu multe alte produse placate cu mozaic, în paginile 4-6 ale suplimentului nostru de astăzi! Tot azi, subiecte precum: ce trebuie să iei în calcul atunci când îţi alegi uşa de intrare în casă sau uşile pentru interior, argumente în favoarea betonului, informaţii utile pentru grădina dumneavostră de legume şi nu numai.

×
Subiecte în articol: editorial