x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Design desăvârşit în detaliile băilor

Design desăvârşit în detaliile băilor

de Georgiana Teodorescu    |    04 Feb 2011   •   20:45
Design desăvârşit în detaliile băilor

Din campania noastră de promovare a băilor amenajate după principii decorative specifice zonelor principale din locuinţă şi nu doar după caracterul lor practic, atragem atenţia de la tratarea sofisticată a pereţilor la detaliile ce mobilează, utilează şi decorează. Ele au puterea de a da spaţiului o dimensiune subiectivă, făcându-l să reflecte stilul de viaţă al fiecăruia şi să devină o mică insulă de relaxare în cadrul locuinţei, prin împletirea inteligentă a mijloacelor estetice desăvârşite cu nevoile funcţionale.

În tendinţele de design interior ale anului 2011 se impun tot mai mult sălile de baie decorate într-o manieră exclusivistă, cu obiecte sanitare ce au o formă inovatoare şi sunt realizate din amestecul unor materiale de înaltă calitate. Aceste piese provin din colecţii unicat şi impresionează atât prin originalitate şi frumuseţe, cât şi prin funcţionalitate şi confort. Accente de clasic reinterpretat se aplică cu măiestrie pe materiale şi tehnologii moderne.

Compania Devon & Devon, prezentă de puţină vreme şi pe piaţa românească, a atras atenţia anul acesta la târgul de decoraţiuni Maison&Objet, Paris, prin prezentarea unor astfel de obiecte sanitare exclusiviste şi sofisticate, dedicate tuturor celor care iubesc eleganţa şi calitatea desăvârşită. Având drept inspiraţie stilul clasic european, designerii au conceput acum o colecţie inedită, compusă din combinaţii neobişnuite de materiale diferite, în care elementele clasice se îmbină armonios cu cele contemporane.

Dincolo de aspectul luxos şi rafinat pe care îl au căzile propuse, acestea sunt fabricate dintr-un material nou, foarte rezistent şi uşor de întreţinut, compus din amestecul cuarţului cu răşina. Acestea sunt accesorizate cu robineţi confecţionaţi din nichel sau crom cu mânere de sticlă albă sau neagră, şi reactualizează modelele vechi ale epocii victoriene, însă printr-un design mai geometrizat, care conferă originalitate creaţiei.

Cromul şi nichelul sunt, de asemenea, materiale preferate şi pentru accesoriile de prosoape, cuiere sau braţele lămpilor de perete, cu abajururi mici din pliuri textile fine ce aduc un plus de stil şi confort prin lumina caldă pe care o emană.

Esenţială pentru crearea eleganţei stilului propus de ei este marmura clasică albă sau neagră, pe care o găsim mereu în contrast cu finisajul pereţilor băii sau al pardoselii, dar finisată în manieră modernă.

×
Subiecte în articol: casa