x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Dressing-ul pentru spatii mici

Dressing-ul pentru spatii mici

22 Sep 2005   •   00:00
Dressing-ul pentru spatii mici
IDEI PENTRU CASA TA
Felul in care ne ingrijim hainele este parte componenta a respectului de sine, reflexie a stilului de viata si a propriei personalitati. Dressing-ul este elementul care poate transforma dilema diminetilor intr-un moment placut si creativ. In fata intrebarii cu care ne confruntam in fiecare dimineata "Cu ce ma imbrac azi?", un dressing este fara indoiala de mare ajutor. Mai presus de toate pentru ca inseamna sa ai la dispozitie o insiruire de haine asezate ca intr-o prezentare care sa te ajute sa alegi, dar si pentru ca spatiile bine organizate mentin ordinea mai usor. Pentru ca multi dintre dumneavoastra locuiti la bloc, ceea ce nu permite alocarea unei intregi incaperi doar pentru dressing, va prezint cateva metode de integrare a lui in dormitor. Conditia principala intr-o astfel de situatie este sa aveti un dormitor suficient de mare, cu lungimea de minim 400 de cm.

TIPOLOGIE SI MASURI

Aceasta este solutia ideala pentru camerele patrate de dimensiuni mari: dispunerea dressing-ului in spatele patului pozitionat pe diagonala. Spatiile triunghiulare care se creeaza in lateralele patului pot fi mobilate cu comode adecvate stilului general al incaperii
Datorita varietatii de sisteme de construire si a diverselor alternative de materiale existente astazi pe piata, dressing-urile se preteaza unei game largi de compozitii estetice si functionale.

Masurile modulelor de dulap se adapteaza tuturor spatiilor: circa 60 cm adancime standard, 45-50 cea redusa si 92 cm cea dublata, care se recomanda spatiilor cu lungime mica. Inaltimea standard este de 260 cm, dar firmele de mobilier ofera solutii diferite. In functie de spatiul disponibil pentru aceasta functiune, cabina de dressing poate avea diverse forme si organizari. Astfel, dimensiunile minime pentru o cabina simpla sunt de 130/130cm, 60 cm necesari pentru mobilare si 70 pentru spatiu de circulatie. Aceste masuri permit mobilarea pe doua laturi ale incaperii. Pentru o mobilare pe trei laturi este nevoie de minimum 160/190cm. In vederea castigarii de spatiu, puteti opta pentru o usa glisanta, sau daca spatiul permite, puteti face deschiderea catre interiorul dressing-ului. In cazul unui spatiu ingust, mobilarea se face pe o singura latura, latimea minima fiind deasemenea de 130 cm. Dressing-ul se poate construi si pe un colt al dormitorului. In aceasta situatie este nevoie de un spatiu util la perete de minim 250 cm pe fiecare din cele doua laturi mobilate.

Pe langa seria de avantaje din punct de vedere functional pe care o ofera dressing-ul, exista si o valoare simbolica a acestui ambient. Este considerat expresia constientului si subconstientului uman, al respectului fata de sine si fata de lucrurile care ne ajuta sa ne definim propriul stil.

Cabina de dressing este pozitionata pe latura cu usa
Pozitionarea dressing-ului pe colt, intr-o zona mai putin utilizata a camerei
Cabina de dressing este pozitionata pe intreaga latura din spatele patului

ATENTIE LA POZITIONARE
Ca sa gasiti solutia cea mai buna pentru asezarea dulapului de haine (a dressingului) in dormitor, trebuie sa tineti cont in primul rand de locul patului si forma camerei. Intotdeauna patul trebuie pus astfel incat din el sa puteti vedea frontal usa camerei. De asemenea, e important sa nu obturati fereastra.
×