x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Efectele piperului negru asupra hainelor. Cum să-l folosești pentru a reda strălucire țesăturilor

Efectele piperului negru asupra hainelor. Cum să-l folosești pentru a reda strălucire țesăturilor

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2023   •   20:30
Efectele piperului negru asupra hainelor. Cum să-l folosești pentru a reda strălucire țesăturilor

Boabele de piper nu sunt preferate doar pentru a da gust și aromă preparatelor culinare, dar pot fi utilizate și în gospodărie.

În mod neașteptat, ele pot preveni decolararea hainelor dacă le pui în mașina de spălat, fiind astfel un detergent ecologic.

Acesta poate fi adăugat în tamburul mașinii de spălat pentru a reda strălucire hainelor și acționează ca un deteregent ecologic, fără impact asupra mediului.  Mai ales cele de culori închise, care tind să se estompeze, sunt ajutate să-și recapete proprietățile după câteva spălări. 

Se adaugă astfel o linguriță de boabe de piper negru direct în tamburul mașinii de spălat și se pornește un program de spălare la rece sau la temperaturi scăzute. Puterea abrazivă a piperului va elimina toate reziduurile de detergent de pe haine.

Sunt însă și alte  alimente care protejează hainele. Sucul de lămâie adăugat la detergent le ajută să se albească dar și pe cele decolorate le revigorează. 

Și sarea grunjoasă reînvie culorile închise ale hainelor dacă o adaugi în mașina de spălat sau dacă speli manual. Pui hainele într-un vas în care ai amestecat 2 linguri de sare grunjoasă, 1 pahar de ceai și 1 pahar de oțet. 

De asemenea, oțetul ajută la eliminarea reziduurilor de detergent de pe haine și le face mai moi. Adaugă 200 ml de oțet la spălare și nu te  îngrijora pentru că mirosul va dispărea după ce se usucă. 

Un colorant natural pentru haine negre sau foarte închise sunt cafeaua ori  ceaiul negru. Se infuzează 2 căni și se adaugă în compartimentul de detergent.

×
Subiecte în articol: piper masina spalat haine