x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Expo FLORAL 2006

Expo FLORAL 2006

de Cornelia Constantin    |    25 Mai 2006   •   00:00
Expo FLORAL 2006
MEREU VERDE
Plante de gradina in centrul atentiei

La concurenta cu Construct Expo Ambient din cauza aceleiasi perioade de desfasurare expozitia de plante de gradina a avut loc atat in Parcul Herastrau, cat si in Parcul Tineretului din Bucuresti, la numai cateva zile distanta. Firme din Bucuresti dar si din tara s-au reunit la intrarea in parcurile mentionate pentru a-si face cunoscute produsele. Unele plante puse in vanzare erau produse chiar de respectivele firme, altele erau importate din tarile invecinate.

PUTINE SURPRIZE


Chiar daca vremea buna indemna la plimbare, bucurestenii n-au vizitat expozitia in numar mare. Desi dedicata plantelor de gradina, expozitia a gazduit si plante pentru terase, balcoane si interioare, colectii de cactusi, ghivece si alte obiecte ceramice precum si unelte mecanizate pentru ingrijirea gradinilor, mobilier de exterior, etc. Standul cu cactusi atragea atentia de departe prin culorile florilor deschise sub soarele amiezii. Dar sunt demne a fi amintite aici si ghivecele suspendate cu petunii, verbene si muscate, rasadurile de lobelii, gazanii, simpaticele osteospremum si alte plante care in aceasta perioada incanta prin culoare. Au fost prezenti in expozitie si arbustii, coniferele, bonsaii, bambusii spiralati, semintele variate si bulbii care inca se mai pot planta la acest moment etc.

DE INTERES


Ce mi s-a parut interesant a fost faptul ca producatorii romani au inceput sa exploateze si ei segmentul de plante de interior care pana acum erau importate din Olanda. Si ma refer aici la violetele africane, la begoniile bulboase etc. Ce nu gasesti sa cumperi din florarii ai ocazia sa gasesti la astfel de expozitii cu vanzare: dipladenia cu floare alba si rosiatica, plumbago cu floare alba si albastra, lantana cu manunchiuri de flori mov. Plantele de gradina, mai ales rasadurile, erau la preturi destul de mici. Doar ghivece suspendate si aranjamentele ridicau un pic stacheta. Pretul plantelor de interior mi s-a parut cam mare. Multe firme au adus plante mari care aveau preturi pe masura.

Dar, indiferent de marime si de preturile practicate un astfel de eveniment este binevenit. Este un prilej de polarizare a intereselor pasionatilor de plante, a profesionistilor in domeniu si a celor pentru care horticultura reprezinta o afacere.

×
Subiecte în articol: plante