x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Fiţi creativi chiar şi când natura nu oferă prea mult

Fiţi creativi chiar şi când natura nu oferă prea mult

20 Feb 2010   •   00:00
Fiţi creativi chiar şi când natura nu oferă prea mult
Sursa foto: www.floridelux.ro/

Ninsoarea nu se mai opreşte, este frig şi îngheţat, iar de multe ori nu ai starea de spirit necesară nici să ieşi din casă. Este adevărat, dar de ce să nu te inspiri din frumuseţea naturii statice şi dramatismul zilelor de iarnă, în loc să fii melancolică?

articol realizat cu sprijinul www.floridelux.ro

Propunerea lunii vine pentru a te ajuta să realizezi un decor excepţional ­ o variantă mai uşor de întreţinut decât orice plantă de apartament, iar efectul va fi unul impresionant pentru oricine îţi va călca pragul. În rândurile ce urmează îţi vom arăta cum poţi crea în caţiva paşi simpli un aranjament voluminos, înalt şi de o frumuseţe covârşitoare fie pentru decorarea unei mese de petrecere, a unui bufet, holul casei, masa din faţa oglinzii sau orice alt colţ al casei pe care îl consideri potrivit.

PASUL 1
Mai întâi vei avea nevoie de o vază mare. Noi am ales această urnă, ce pare destul de grea, însă este realizată din plastic. Am considerat că ar fi potrivită pentru simplul fapt că dă senzaţia de antic, intangibil şi luxos. În plus, datorită greutăţii mici va fi uşor de manevrat şi mutat atunci când este nevoie. O puteţi găsi în orice supermarket şi nu este deloc scumpă.

De obicei, atunci când găseşti o vază atât de mare, este destul de greu să o umpli cu apă, trebuie să consumi foarte mult şi îţi va fi greu să te descurci cu un astfel de volum. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să găseşti un vas mai mic pe care să îl poţi umple rapid cu apă şi apoi să îl strecori în interiorul vasului mai mare. Pentru ca acest aranjament să arate bine mai mult timp, nu uita să pui două linguri de zahăr şi un strop de înălbitor. În acest fel îţi vei face munca mai uşoară şi nu va trebui să schimbi apa foarte des.

PASUL 2
Bineînţeles, fiind un aranjament atât de mare, va trebui să creăm o structură la bază, pentru a menţine fiecare element la locul potrivit. Te poţi folosi foarte uşor de împletitura de sârmă folosită pentru realizarea îngrăditurilor, o astfel de sârmă poate fi cumparată de la orice magazin de bricolaj şi, la fel, te va costa mai nimic.

Va trebui să o tai un pic mai mare decât circumferinţa vasului tău. Este moale, astfel încât o vei putea manevra uşor şi o vei putea insera în vas conform imaginii de mai jos. Sfatul nostru este să inseraţi sârma convex, un pic mai înaltă decât vasul, în acest fel vă va oferi suportul necesar pentru aranjamentul floral. Nu trebuie să fie perfectă, pentru că oricum o vom ascunde în pasul următor.

PASUL 3
Pentru a ascunde sârma, noi am ales muşchiul de copac, pe care îl poţi cumpăra de la orice florărie. Este recomandat să îl uzi mai întâi. Apoi stoarce muşchiul şi vei realiza că îl poţi întinde peste sârmă mult mai uşor. În plus, prin întindere, acesta va deveni mai rar şi vei putea insera elementele aranjamentului mult mai uşor în vas.

PASUL 4
Alege elementele pe care vrei să le pui în aranjament. Ramurile de copac sunt cele mai potrivite, întrucât oferă atât înalţime, cât şi volum. Ia fiecare ramură şi cu grijă taie tulpina la capăt în unghi ascuţit. Fiind o tulpină lemnoasă, în acest fel vei permite apei să fie mai uşor extrasă din vas pentru hrănirea ramurei. Taie inteligent, gândindu-te la înălţimea pe care vrei să o obţii. Nu uita să iei în considerare şi înălţimea vasului folosit.

Aşază ramurile în vas, folosindu-te de suportul oferit de îngrăditura de sârmă. Vei observa că aceasta este extrem de utilă, pentru că va grăbi procesul de realizare a aranjamentului şi va micşora numărul de ramuri necesare.

Foloseşte fiecare ramură pe care o ai cu drag şi cu inteligenţă creativă mai ales. Nu realiza aranjamentul sperând că îl vei repara pe măsură ce continui. Gândeşte fiecare pas, fă aranjamentul să pară fluid, dramatic şi plăcut vizual. Dacă vei considera la final că este nevoie, adaugă culoare aranjând câteva flori, verdeaţă sau alte elemente decorative potrivite. Priveşte aranjamentul de la depărtare, pentru a te asigura că este uniform.

Este nevoie să schimbi apa doar o dată la şapte zile. Ramurile vor trebui retăiate pentru împrospătarea aspectului general. În acest fel te vei putea bucura de această oază impresionantă timp de patru săptămâni, fără bătăi de cap. Ştim că ai scăpat deja de melancolia zilelor friguroase şi că abia aştepţi să te apuci de treabă!

Pentru recomandarea lunii martie, urmăriţi rubrica noastră şi data viitoare. Şi nu uitaţi, aţi citit aceste sfaturi mai întâi de la www.FlorideLux.ro, prin Jurnalul casei.

×
Subiecte în articol: decor floral