x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ghid de amenajare a băii: cadă de baie sau cabină de duș?

Ghid de amenajare a băii: cadă de baie sau cabină de duș?

12 Ian 2022   •   15:02
Ghid de amenajare a băii: cadă de baie sau cabină de duș?

Alegerea între o cadă de baie sau o cabină de duș este o problemă pe care aproape toți sunt nevoiți să o înfrunte, în special cei care trebuie să amenajeze o baie mică. Mai mult decât atât, renovarea băii poate impune și alte dificultăți, în cazul în care membrii familiei au preferințe diferite și e dificil să se ajungă la un consens.

Avantaje și dezavantaje ale cabinelor de duș și căzilor de baie

Avantajul unor cabine de duș este că te poți spăla extrem de repede, mai ales dimineața când te grăbești să ajungi la job. În general, o cabină de duș este dedicată persoanelor care trăiesc în continuă mișcare. Și acest lucru nu poate fi contestat de nimeni, căci în doar câteva minute ești gata cu totul.

În schimb, o cadă este asociată cu relaxarea, cu momente petrecute în tihnă și cu odihna. În primul rând, ceea ce îi lipsește cuiva care are o cabină de duș este posibilitatea de a se întinde confortabil și, de exemplu, de a citi o carte. Desigur, există accesorii sub forma unui scaun de duș pliabil, care îți permit să te așezi, dar… clar nu e același lucru!

În cazul unei familii cu mai mulți membri, timpul pentru o baie poate fi destul de limitat. Cu toate acestea, nu te vei relaxa nicăieri mai bine decât într-o cadă.

Care dintre variante necesită mai multe cheltuieli?

Prețul unei cabine de duș diferă de cel al unor căzi de baie independente sau încorporate, dar nu întotdeauna. Există diferite modele și, de asemenea, game de preț variate. Cele mai ieftine, dar și mai slabe din punct de vedere cantitativ, sunt acele produse pregătite pentru vânzarea în masă. Pot exista și excepții, dar este recomandat să te gândești de două ori înainte de a face o alegere. 

Poți alege cabine de duș walk-in, montate direct pe podea, ce constau adesea din unul sau două panouri de sticlă, dar chiar dacă este mai ieftină, trebuie să investești în pregătirea corectă a podelei și în instalarea unei scurgeri liniare. Există și cabine cu uși glisante pe role, prețul acestora fiind printre cele mai mici. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că rolele se vor uza în timp.  

O cadă de baie de perete este una dintre cele mai ergonomice și rentabile soluții, dar totuși prețul diferă în funcție de aspect, mărime și design.

În concluzie, atât căzile, cât și cabinele de duș au fanii lor. Totuși, dacă prețuiești relaxarea și ușurința instalării, se recomandă să alegi o cadă. În caz contrar, o cabină de duș este ceea ce ți se potrivește.

×