x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa "Grădina de vară", din nou la şosea

"Grădina de vară", din nou la şosea

de Cornelia Constantin    |    16 Mai 2009   •   00:00
"Grădina de vară", din nou la şosea
Sursa foto: /

Vreţi să aflaţi ce mai e nou în materie de grădinărit? Iată o ocazie: flori, mobilier şi unelte, ghivece şi obiecte decorative, meşteri tradiţionali, colecţionari împătimiţi de cactuşi şi plante suculente. Toate la...



E luna lui Florar, şi se vede asta. Grădinile ne zâmbesc, rondurile şi parcurile ne atrag atenţia prin flori multicolore şi prin frunzişul copacilor. Este deci vremea târgurilor şi a expoziţiilor florale, aşa cum se întâmplă în fiecare an.

Haideţi să ne bucurăm şi anul acesta de "Grădina de vară", care s-a deschis încă de joi, 14 mai, în locul binecunoscut de acum - intrarea în Parcul Herăstrău dinspre televiziune. Până la 17 mai, la ora 20:00, vom avea cu toţii timp suficient să vedem minunăţiile de flori şi, după buget, să achiziţionăm câte ceva pentru balcon, terasă şi grădină.

LA PLIMBARE, LA CUMPĂRĂTURI...

Cei care doresc să-şi decoreze balconul au de unde să aleagă petunii de diverse culori, forme, dimensiuni, în ghivece suspendate sau în ghivece de cultură pentru a fi plantate în jardiniere. Unele varietăţi sunt chiar nepretenţioase şi înfloresc abundent până toamna târziu. Petuniile se vor simţi în largul lor într-un balcon însorit. Pentru cei care au amplasamente umbrite, caz în care peste vară şi temperaturile sunt ceva mai scăzute, fuchsiile reprezintă alegerea potrivită. Şi sunt pe alese la "Grădina de vară".

De la alb la roz şi grena, cu port pendent, tufos sau "pe picior", graţioasele fuchsii sigur îşi vor găsi loc în casele dumneavoastră. Pentru posesorii de grădină sunt din plin răsaduri de plante anuale, trandafiri şi arbuşti pereni oferiţi de producători români, dar şi importaţi.

Şi pentru cei care sunt nevoiţi să se limiteze la pervazuri sunt destule flori frumoase de ales: hibiscuşi, violete, orhidee, gloxinii, muşcate. Cumpăraţi ce se poate adapta la acele condiţii, dacă doriţi să vă bucuraţi cu adevărat de noile achiziţii. Şi desigur, nu uitaţi de ghivece şi de obiecte decorative, substanţe de întreţinere, cărţi de grădinărit şi de colecţionarii de cactuşi şi plante suculente. Le veţi găsi pe toate la "Grădina de vară".  

×
Subiecte în articol: mereu verde