x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grilajele pentru ferestre

Grilajele pentru ferestre

de Catiusa Ivanov    |    30 Mar 2006   •   00:00
Grilajele pentru ferestre
INVESTESTE INTELIGENT
In cazul in care locuiti la parter si va este teama pentru siguranta locuintei dumneavoastra, achizitionati-va cu incredere un grilaj. Este o solutie ieftina si rapida

Pentru locuintele aflate la parter si la etajele inferioare nesiguranta reprezinta, de cele mai multe ori, o problema. Fie ca va este frica de hoti, fie ca vreti sa va protejati fereastra de copiii jucausi care bat mingea in fata blocului sau aveti copil mic si va este teama sa nu se intample accidente neprevazute, grilajele metalice pentru ferestre pot fi o solutie buna. Pe langa faptul ca va ofera siguranta, acestea au si rol decorativ si de infrumusetare a ferestrei.

Mai mult decat atat, Gabriela Stancu, de la departamentul comercial al Rollexpert, afirma ca unele firme de asigurari au drept conditie, atunci cand incheie un contract de asigurare a locuintei, montarea obligatorie a grilajelor la ferestre.

GRILAJE FIXE


Sunt grilajele clasice pe care le vedeti, de obicei, la ferestrele de la blocuri sau de la case. Acestea pot fi executate din fier simplu (rectangular sau patrat) sau din fier forjat. Ca si forma pot fi drepte sau curbate. Cele curbate au avantajul de a oferi mai mult spatiu, pentru a pune ghivece cu flori, pe cand cele drepte ofera o linie decorativa mai variata. In ceea ce priveste modelul, firmele au cataloage de prezentare, in care, sunt expuse o multime de modele, din care cu siguranta, veti gasi ceea ce vi se potriveste. Daca nu, aveti posibilitatea sa veniti cu modele propuse de voi, care vor fi executate la acelasi pret ca si modelele din catalog. Grilajele fixe, in special cele din fier forjat, daca le alegeti cu grija pot decora foarte frumos exteriorul locuintei.

GRILAJE MOBILE


Au aparut de putina vreme pe piata romaneasca, initial fiind concepute pentru spatiile comerciale si apoi adaptate la cele rezidentiale. Cel mai mare avantaj pe care il prezinta este faptul ca se pot rula sau plia, asemenea unor jaluzele atunci cand nu avem nevoie de ele (nu ne incurca ca si grilajele fixe). Acestea sunt facute din inox sau otel zincat, galvanizat la cald. Pot fi folosite pentru ferestre, dar si pentru a separa diferite spatii intre ele. Aceste grilaje se pot actiona manual sau electric, prin telecomanda sau comutator.

CAT TE COSTA?


Preturile variaza intre 50 si 350 de Euro pe metru patrat, in functie de complexitatea modelului, grosimea materialelor folosite, a finisajelor si a vopselelor. Spre exemplu, pentru un grilaj din fier simplu platiti aproximativ 145 RON/mp, pentru un grilaj din fier forjat aproximativ 80 de Euro/mp, iar pentru un grilaj mobil intre 85-100 de Euro/mp.

Pretul montajului este inclus in pretul final al produsului, lucrarile fiind executate de lucratori specializati de la firma. In cazul in care cumparati de la o firma care nu asigura montajul, pretul acestuia este de aproximativ 10% din valoarea produsului comandat.

Firme de la care puteti comanda:
  • Rollexpert (grilaje fixe si mobile din inox, fier simplu si fier forjat) Constanta
  • Roxmetal (grilaje fixe din fier forjat si fier simplu)
  • Metal Art (grilaje fixe din fier forjat) Bucuresti
  • ×
    Subiecte în articol: fier