x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei de amenajare

Idei de amenajare

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    24 Oct 2009   •   00:00
Idei de amenajare
Sursa foto: /www.beckyhiggins.com

Vă aducem în revista noastră, în prim plan şi... printre altele, o metodă de acoperire a pardoselilor, veche, clasică şi de demult. O soluţie de amenajare care face parte din categoria acelor lucruri care nu se demodează niciodată şi care "poartă la vedere", parfumul rafinat al vremurilor de altădată.



E vorba despre parchetul "mozaic" din lemn masiv, unul dintre uneltele importante de decor ce contribuie la fastul excesiv al interioarelor palatului de la Versailles şi al altor prestigioase construcţii din patrimoniul culturii mondiale.

Prin combinarea "în fel şi chip" a mai multor esenţe de lemn (nuc, paltin, frasin, cireş) se poate genera un număr practic nelimitat de modele de parchet. Gradul mare de personalizare ce poate fi generat prin combinaţiile la care se pretează aceasta soluţie de ambientare, împreună cu căldura şi rafinamentul pe care lemnul natural poate să le confere unui spaţiu, constituie atuuri ale sale.

Detalii semificative privind preţul, montajul, specialiştii la care puteţi apela în acest sens sunt redate în cadrul materialului din paginile 16-18.

Revenind la vremurile noastre, unul dintre domeniile îndelung urmărite, de mare interes este bineînţeles... cel imobiliar. Nu cu mult timp în urmă s-a încheiat cea de-a doua manifestare din cadrul triadei tIMOn (Târgul Imobiliar Naţional), desfăşurată în Capitală, urmând ca cea de-a treia şi ultima să aibă loc în perioada 3-6 decembrie la World Trade Center. Fiindcă în cadrul tIMOn, practic este "expusă" o parte din realitatea imobiliară, am pregătit o trecere în revistă a celor ce s-au petrecut în cadrul celor două expoziţii.

Apoi, pentru că frigul instalat degrabă ne ţine mai mult prin case, am considerat că momentul este potrivit pentru a-ţi face ordine printre fotografiile din concediul de vară. Cele mai frumoase momente "îţi pot face cu ochiul" de acum încolo, îţi pot înveseli zilele şi pot împrospăta decorul casei. Tot ce-i de făcut este să le găseşti ramele care să se încadreze la fix în decorul camerei unde alegi să le expui.

×
Subiecte în articol: editorial