x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei originale pentru decorarea pereţilor

Idei originale pentru decorarea pereţilor

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    06 Iun 2009   •   00:00
Idei originale pentru decorarea pereţilor

Cum poţi decora un perete?Să-l vopseşti? Să-l tapetezi?Să-l plachezi cu piatră? Vă prezentăm trei soluţii ingenioase şi simple, "în vogă" pe alte meleaguri.

Vopselurile lavabile şi superlavabile, cu efecte speciale policromatice, sidefate, satinate sau mătăsoase; tencuielile decorative care mai de care; tapetul din hârtie, vinil sau materiale textile; tablourile, sunt doar o mică parte din arsenalul de posibilităţi la îndemână pentru aplicarea unui "tratament de înfrumuseţare" asupra pereţilor. Vă prezentăm altele trei, foarte interesante.

PRINTURI ADEZIVE
O primă soluţie pe care am ales să o prezentăm sunt printurile adezive. Dintre temele reproduse de acestea, de mare efect sunt cele inspirate de arta pop, cu forme viu colorate, ce redau într-o manieră inedită tot felul de personaje, obiecte sau situaţii. Te duce cumva cu gândul la desenele animate şi la abţibilduri.

SISTEMELE DE RAFTURI
Modelele ingenios proiectate de rafturi şi, ceea ce este foarte important, flexibile pentru a putea fi recompuse atunci când se doreşte o schimbare, sunt o altă propunere. Două modele de sisteme de rafturi ne-au atras atenţia. Unul dintre ele este simplu, constituit din plăci dreptunghiulare din lemn, îmbinate simetric sau nu, cu un aspect asiatic (poate şi din cauza asemănării sistemului cu literele chinezeşti).

Celălalt model este concentrat pe ideea că totul se poate transforma. O idee ingenioasă, inspirată de un tradiţional joc chinezesc, compus din şapte figuri geometrice care printr-o anumită alăturare compun un pătrat.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv