x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Imobil de locuinţe colective

Imobil de locuinţe colective

11 Iul 2009   •   00:00
Imobil de locuinţe colective

Arhitectură contemporană raporta­tă la vecinătăţile, retragerile şi regi­mul de înălţime a unei zone a Bucu­reştiului construite în perioada in­ter­belică.



Construcţia prezentată se re­a­lizează pe un teren relativ mic, 375 mp, cu un fond construit format din locuinţe individuale şi colective de mici dimensiuni, cele colective cu 2-6 apartamente şi re­gim de înălţime până la trei niveluri. Con­strucţia e al­că­tuită dintr-un subsol destinat parcărilor (şase locuri) şi parter, două etaje şi o man­sar­dă, adăpostind cu totul şase apartamente.

Parterul (suprafaţa 204) va ocupa cca. 80% din suprafaţa subsolului şi va adăposti două apartamente unul cu do­uă şi trei camere. Fiecare din cele do­uă apartamente va avea acces la câte o te­rasă. La parter, la nivelul curţii (se vor amenaja două locuri de parcare suplimentare pentru vizitatori cu acces direct din stradă). Etajul unu (suprafaţa 204 mp.) se suprapune exact peste parter, având aceiaşi al­că­tuire şi distri­buţie a spaţiilor. Etajul doi (suprafaţa de 142 mp.) este mai retras faţă de eta­jul 1, aria rezultată în urma retra­ge­rii acestui etaj fiind destinată unei terase circulabile. El va adă­posti un singur apartament generos de trei camere. Mansarda (suprafaţa de 116 mp.) este retrasă faţă de etajul 2 şi adă­pos­teşte un apartament de trei camere. Luminarea apartamentului se va face în mare parte cu ajutorul unor ferestre tip velux amplasate în şarpanta imobilului.

×
Subiecte în articol: proiect de casă