x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Interior modern şi funcţional obţinut dintr-un spaţiu vechi

Interior modern şi funcţional obţinut dintr-un spaţiu vechi

de Georgiana Teodorescu    |    17 Oct 2009   •   00:00
Interior modern şi funcţional obţinut dintr-un spaţiu vechi

Conceptul de bază al proiectului prezentat în numărul de astăzi a fost transformarea unei locuinţe vechi într-una premium din punct de vedere al organizării spaţiului, designului interior, dotărilor şi materialelor folosite.



Provocarea a constat în transformarea vechii compartimentări cu spaţii mici şi circulaţii incomode într-una cu încăperi generoase, cu trasee simple şi fireşti. Implementarea soluţiei a impus intervenţii majore (consolidări, subfundări, cămăşuiri cu beton armat etc.).

REORGANIZAREA SPAŢIILOR
Subsolul a devenit spaţiu de relaxare dotat cu piscină încălzită şi cu instalaţie de înot contra curentului, saună, lounge şi baie. Ineditul spaţiului este accentuat de iluminarea naturală asigurată prin tavanul traforat, cu inserţii de sticlă mată. Finisarea cu materiale naturale (lemn şi piatră) şi ambientarea zonelor de relaxare cu plante creează o atmosferă caldă şi primitoare.

La parter, livingul şi diningul, însumând 52 mp, atrag atenţia prin câteva elemente speciale ca masa din corian, şemineul cu bio-etanol, peretele din cărămidă obţinut prin restaurarea minuţioasă a zidului original şi o piesă de design cu dublu rol - comodă pentru veselă şi loc de şedere. Iluminarea naturală este asigurată printr-un luminator rabatabil de 9 mp care ajută şi la iluminarea piscinei.

Bucătăria de 22 mp, placată cu sticlă colorată, are acces direct pe terasă; este dotată cu o zonă de gătit tip insulă, din corian şi o masă din stejar masiv. Podeaua din granit fiamat accentuează senzaţia de căldură şi unitate a spaţiului.

Etajul unu organizează dormitorul matrimonial decorat cu piele albă, lână roşie şi sticlă; dressingul dublu; baia care surprinde prin compoziţia de mozaic, sticlă şi oglindă şi prin deschiderea la terasă verde, generoasă, placată cu lemn de tek.

Podul a devenit locuibil prin inserarea în acoperişul şarpantă a unui volum dreptunghiular din structură uşoară. Astfel, au fost create condiţiile pentru implementarea a două arii distincte, de zi şi de noapte, separate printr-un perete glisant. O terasă verde completează un spaţiu intim şi relaxant.


Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie
la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: interior amenajare