x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Jurnalul casei mele - Debut: Expo Ambient 2006

Jurnalul casei mele - Debut: Expo Ambient 2006

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    18 Mai 2006   •   00:00
Jurnalul casei mele - Debut: Expo Ambient 2006

Astazi, 18 mai, aflandu-ne in cea de-a doua zi a expozitiei Construct Expo Ambient, ne-am gandit sa va oferim cateva sugestii legate de noutatile pe care le puteti descoperi la Complexul Expozitional Romexpo, locul in care se desfasoara manifestarea
Din sumar: O natiune de proprietari / Finisaje moderne / Constructorul casei tale, aliat sau inamic? / O altfel de vopsire a peretilor / Casa poate fi o oaza de relaxare pentru familie / Casa de inspiratie italiana / Oaza personala

EXPO AMBIENT 2006
Astazi, 18 mai, aflandu-ne in cea de-a doua zi a expozitiei Construct Expo Ambient, ne-am gandit sa va oferim cateva sugestii legate de noutatile pe care le puteti descoperi la Complexul Expozitional Romexpo, locul in care se desfasoara manifestarea

FOLIA HIDROIZOLATOARE BDX DE LA VELUX

Pana duminica, 21 mai, aveti prilejul sa aflati la aceasta expozitie solutii de ultima ora care tin de: amenajari interioare, materiale de finisaj, acoperiri murale si pardoseli, usi si ferestre, tamplarie si vitraje, decoratiuni si corpuri de iluminat.

Pe langa gama unica, pe piata din Romania, de ferestre pentru mansarda, rulouri si accesorii, la aceasta editie a Construct Expo Ambient, Velux ne propune un produs nou destinat unei probleme indelung dezbatute si analizate, respectiv pierderea de energie termica. Este vorba despre folia hidroizolatoare BDX, fabricata din spuma polietilenica extrudata cu apa, care are marea calitate de a reduce pierderile de energie termica cu 12% pe metru de cadru izolator. Alt mare avantaj este conferit de instalarea simpla a foliei, gratie componentelor de premontare si instructiunilor oferite la pachet. Pachetul intreg contine: un cadru izolator, trei elemente de spuma polietilenica, un guler de hidroizolatie, un jgheab anticondens, patru-sapte cleme de otel, trei suruburi din otel. Produsul este disponibil pentru toate tipurile si dimensiunile de ferestre de mansarda Velux si pentru toate tipurile de structura de acoperis, mai putin cea din beton. Si… o veste importanta este aceea ca aduce o garantie suplimentara de cinci ani pentru ferestrele de mansarda Velux. Ceea ce inseamna ca ferestrele instalate impreuna cu folia hidroizolatoare BDX au o garantie de 10 ani!

SISTEM INOVATOR DE HIDROMASAJ

Un produs special pentru sectorul cazilor de baie este seria Genesi prezentata de SSAB. Genesi nu este doar o cada, este o imbinare fericita intre design, tehnologie si personalizare. Seria Genesi aduce ca noutate sistemul Total Body Immersion. Total Body Immersion este un sistem prin care se urmareste ca intreg corpul sa fie in apa (pana la gat) pentru ca sistemul de hidromasaj sa fie si mai eficient. Cazile Genesi sunt disponibile in acril alb sau negru, iar panelurile sunt disponibile intr-o diversitate de materiale: metacrilat, lemn (stejar alb si negru, mahon si teak) sau piele. De asemenea cazile din seria Genesi pot fi imbracate in piatra, placi ceramice sau mozaic si se asorteaza perfect ambelor variante de cada.

PROIECT GRATUIT DE AMENAJARE

Pentru echipa Gres de Gres, viitorul apare ca un "proiect plin de personalitate" si exprima acest lucru raspicat, si in cadrul standului sau. "Vreau si eu!" este exact ceea ce simti atunci cand calci pentru prima data in spatiul unic Gres de Gres, fapt care te duce imediat cu gandul la interiorul casei tale, casa care ai vrea sa fie la fel de primitoare. Acest spatiu il are pe vino-ncoa, te atrage si te face sa te simti relaxat, asa cum ti-ai dori sa fii si acasa, la birou sau oriunde alt undeva unde vrei sa te simti bine. Din acest motiv si pentru a inlesni munca nu foarte usoara de fi client in zilele noastre, arhitectii Gres de Gres stau la dispozitia clientilor cu sfaturi si indrumari pentru a facilita achizitionarea si proiectarea cat mai usoara a unei imagini de viitor, imagine in care personalitatea lor sa se regaseasca. Fiecare isi doreste un spatiu de locuit personal plin de viata, cu putere si amprenta personala. Echipa Gres de Gres are capacitatea sa ofere proiecte unice care sa includa personalitatea fiecarei familii sau individ.

INOVATII IN CONSTRUCTII

La aceasta editie a Construct Expo Ambient, Compania DuPont marcheaza prezenta in Romania a diviziei Building Innovations - gama de solutii integrate pentru specialistii in constructii, arhitecti si designeri. Compania DuPont este recunoscuta in toata lumea ca dezvoltatoare de concepte inovatoare de mare anvergura, cu aplicabilitate in domenii de cel mai mare interes precum: agricultura, constructii, electronica, energie si utilitati, medicina, arte, materiale plastice, transporturi, siguranta si protectie.Veti gasi la acest stand, produse reprezentative pentru cele trei game novatoare ale diviziei, respectiv: Corian (vezi aplicatie, foto stanga), Sentry Glass (vezi aplicatie, foto dreapta) si Tyvek.

DECORARI CU LAMBRIURI

O noutate la capitolul Panouri Celulare din Policarbonat o descoperiti la standurile BigImpex si este reprezentata de Panourile Celulare din Policarbonat Cutate Thermogreca. Produsul reprezinta solutia ideala pentru crearea de benzi luminatoare in planul acoperisurilor realizate din panouri sandwich sau cutate. Fata de panourile din fibra de sticla, acestea asigura o foarte buna termoizolatie si o buna rezistenta la factorii de mediu (intemperii) si la impact (practic sunt incasabile).

Interesant de urmarit la acest stand sunt si lambriurile pentru exterior sau cele pentru interior. Lambriurile pentru exterior fabricate dintr-o structura celulara din PVC alb ce asigura protectie UV constituie o solutie estetica si practica de imbracare a peretilor exteriori. Lambriurile pentru interior din PVC se potrivesc nu numai spatiilor comerciale si administrative. Nuantele moderne de culori si aspectul deosebit pot inspira decorari originale de interior, iar rezistenta la umiditate si intretinerea usoara "le fac loc" chiar si in spatii umede precum bucataria sau baia.

STICLA IN AMENAJARI

Lucruri demne de vazut sunt prezente la standul SaintGobain. Noile tendinte de arhitectura interiorului au inclus si sticla pe lista de preferinte, asa ca nu este deloc de neluat in seama oferta prezentata aici, mai ales ca ea este garantata de 340 ani de experienta atat cat are grupul francez SaintGobain.

Gama destinata amenajarilor de interior cuprinde: sticla colorata in masa (sgg Parsol), oglinda de diferite culori (sgg Miralite Evolution), sticla pentru ornament (sgg Decorglass) si spectaculoasele vitraje pentru placari interioare (sgg Planilaque si sgg Feeling).

Elemente de atractie ale standului sunt: celebra referinta sgg Privalite - sticla cu cristale lichide care se opacizeaza la trecerea curentului electric ("sticla discreta" despre care v-am povestit in numarul 62 al suplimentului, la pagina 7) si un radiator electric din sticla - sgg THERMOVIT, una dintre ultimele inventii in domeniul radiatoarelor. Un stand care prin spectaculozitate si originalitate va atrage certitudine, atentia publicului larg.

IZOLARE TERMICA SI FONICA

Ferestrele de ultima generatie pe sistem pentacameral de 70 mm adancime, cu profile clasa A avand un design exclusiv si elegant, sunt un alt produs cu caracter de noutate pe care il puteti descoperi la aceasta expozitie la standul VEKA Romania.

Calitatea esentiala a acestora este faptul ca prezinta valori superioare de izolare termica si fonica si pentru a imbina utilul cu placutul aceste ferestre asigura si un aspect aparte datorita posibilitatilor de a fi realizate in diferite culori, imitatii de furniruri sau alte imitatii spe-ciale.

In ultimul timp s-a accentuat cererea mai ales pe culori de imitatii de esente de lemn autohton, precum furnirul de stejar sau de nuc, desi o pondere insemnata cunoaste in continuare si furnirul de mahon.

Tot o noutate sunt si sistemele de rulouri care au integrate si protectie impotriva insectelor, elemente care completeaza tamplaria unei case atat din punct de vedere estetic, cat si functional.

OFERTA COMPLETA DE AMENAJARE LA DELTA DESIGN

Standul Delta Design atrage atentia in doua feluri. In primul rand prin evenimentele legate de actiunile sale de promovare: promotia speciala 10% pe baza de cupon cu ocazia implinirii a 10 ani de la infiintare, lansarea Campionatului National al Montatorilor de gresie si faianta, lansarea revistei proprii Delta Design prin preluarea cunoscutei reviste de design: Acqua Magazin. Al doilea mod prin care se atrage atentia este oferta de produse structurata pe stiluri (inovator, high-tech, natural, clasic) si pe game stabilite pe criteriul accesibilitatii si al domeniului de utilizare (standard, design, tehnic). Amenajarea standului este facuta in spiritul conceptului Delta Design care urmareste asigurarea solutiei complete de amenajare. Pentru exemplificare sunt realizate patru amenajari de ambiente prezentate in patru vitrine reprezentand: un living, o bucatarie si doua bai. Ambientul inovator prezent la aceasta editie a targului il reprezinta tunelul relaxarii. Acest spatiu personalizat, special creat pentru a te destinde intr-un mod aparte, demonteaza ideea pana acum impamantenita de "dus clasic".
×
Subiecte în articol: design sticlă gres