x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa La ce să ai grijă când faci renovări

La ce să ai grijă când faci renovări

08 Iul 2021   •   13:34
La ce să ai grijă când faci renovări

Renovarea locuinței poate deveni mai complicată decât construirea de la zero a unei case. Pentru a renova cât mai eficient și la un raport calitate preț cât mai bun ai nevoie de un plan de acțiune bine pus la punct pe care va trebui să îl faci încă din momentul în care te decizi să faci modificările și reparațiile necesare în casă.

Planifică atent fiecare etapă a renovării

Planificarea riguroasă este prima și cea mai importantă etapă din întreg procesul de renovare a apartamentului. Atunci când ai de la început un plan bine pus la punct vei evita să faci anumite greșeli pe parcurs, care ar putea afecta rezultatul final sau ar putea duce inclusiv la un cost mai ridicat atunci când tragi linie.

Specialiștii recomandă că renovările apartamentelor să fie făcute în sezonul cald, mai exact de când temperaturile încep să crească. În felul acesta nu vor exista pauze în derularea activității generate de vremea de afară. Nu te lăsa atras de ideea că în sezonul rece, firmele specializate în renovări practică prețuri mai mici. Costurile sunt mai jos, din cauza că nu există cerere, dar aceasta nu există tocmai pentru că temperaturile prea scăzute pot afecta calitatea lucrărilor. Așadar, atunci când îți faci planul de acțiune ține cont că întreaga renovare a casei să o faci în lunile cu temperaturi în creștere.

Stabilește un buget înainte de a începe lucrările

Înainte de a începe să renovezi stabilește cu atenție și bugetul pe care vrei să îl aloci. Cu siguranță îți doreșți să obții cele mai bune rezultate, la un preț cât mai mic. Dacă însă prețul scăzut înseamnă și calitate îndoielnică, nu este cazul să faci un asemenea compromis. Folosind materiale de proastă calitate pentru renovare, înseamnă să ajungi ca în scurt timp să repari la loc sau chiar să fie nevoie să plătești mai mult. Odată ce ai stabilit bugetul, vei ști exact cum stau lucrurile. Dacă nu te încadrezi în banii pe care ii ai disponibili, poți plănui să faci renovarea în mai multe etape. Începe cu ceea ce este urgent acum și nu suportă amânare și continuă să renovezi în locuința pe măsură ce reușești să aduni mai mulți bani.

Principalele costuri pe care trebuie să le iei în calcul sunt cele pentru necesarul de materiale, mâna de lucru, iar dacă îți dorești că tot acum să și redecorezi, calculează și prețul mobilei și altor decorațiuni tot acum. Principalele lucrări și materiale pentru care este important să realizezi calculele din timp: înlocuirea instalației electrice, înlocuirea instalației sanitare, alegerea materialelor de construcții, montarea gresiei și faianței, montarea parchetului, zugrăvirea, aplicarea tapetului , montarea termopanelor și a ușilor noi de interior.

Mergi pe mâna specialiștilor

Renovarea unei locuințe necesită atât anumite cunoștințe în domeniu, dar și multe unelte și scule pentru a repara, înlocui, vopsi și așa mai departe. Și chiar dacă ți se pare că nu ai avea nevoie de ajutor pentru a face aceste lucrări în casă, dacă îți dorești că rezultatul să fie conform așteptărilor și muncă pe care o depui să nu fie în zadar, mergi mai bine pe mâna unor specialiști. Angajează o echipă de profesioniști care se ocupă de renovări și nu va mai trebui să îți faci griji ca lucrurile nu vor arăta în final așa cum îți dorești. O echipă de meșteri în renovări îți poate oferi garanție pe lucrarea prestată, dar în același timp își va asumă și o dată până la care va preda lucrarea, un lucru esențial dacă nu vrei să te prindă iarnă cu locuința încă în renovare.

×