x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Lavoare pentru spaţii publice

Lavoare pentru spaţii publice

de Adela Parvu    |    23 Oct 2008   •   00:00

Lavoarele sau, mai corect, fântânile pentru spălat dedicate spaţiilor publice sunt o invenţie patentată de firma belgiană Intersan. Ne referim la colecţia SANISPRAY®  prezentată în toamna acestui an la un târg de construcţii din Bruxelles.

Cu un desgin surprinzător, realizate din oţel inoxidabil sub forme egonomice şi cu alură futuristă, aceste fântâni revoluţionează conceptul de igienă în spaţiile publice, adică vestiare din unităţi de producţie, instituţii publice, şcoli, grădiniţe etc.

Un singur post este capabil să asigure simultan între cinci şi şase locuri pentru spălatul mâinilor. Asta înseamnă economie de spaţiu, de bani (care ar trebui alocaţi pentru mai multe lavoare singurale şi instalaţia aferentă lor), dar şi economie de timp. Pe lângă toate acestea, fântânile SANISPRAY® sunt o soluţie viabilă de economisire a apei, deoarece ele sunt dotate cu senzori pentru o funcţionare şi un debit calculat. Aceşti senzori sunt alimentaţi de o baterie de mare putere, care asigură funcţionarea unei fântâni timp de trei până la cinci ani.

AVANTAJE ŞI LA IGIENĂ
Înălţimea fântânilor este calculată inteligent, astfel încât să poată fi folosite cu uşurinţă de copii, adulţi, dar şi de oameni aflaţi în scaunul cu rotile (graţie formei de farfurie a lavoarului comun). Colecţia prezentată conţine produse care nu trebuie acţionate manual, nu se atinge nici o componentă a fântânii, pentru ca spălatul să fie posibil. Este suficient ca mâinile să se afle sub unul dintre robineţii echipaţi cu senzori, pentru ca apa să ţâşnească.

Mai mult, fântâna poate avea opţiune de a elibera, înaintea apei, un jet de săpun lichid. Fiind fabricate din materiale calitative, se curăţă uşor, existând o opţiune de închidere a senzorilor (mecanică sau prin telecomandă), astfel încât ştergerea suprafeţei lavoarului să nu implice şi un consum ridicat de apă.

×
Subiecte în articol: cum e la alţii