x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Legalizarea molozului-firme specializate te scapa de resturi

Legalizarea molozului-firme specializate te scapa de resturi

18 Aug 2005   •   00:00
Legalizarea molozului-firme specializate te scapa de resturi
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Daca schimbi faianta sau gresia ori spargi un perete, sper nu de rezistenta, iti raman cateva piese in plus. Ca sa scapi de moloz, cauti probabil un baiat descurcaret din cartier sau il arunci chiar tu intr-un loc parasit. Aceasta este, de altfel o practica raspandita.

Una dintre firmele de salubritate din Bucuresti strange in fiecare zi cam 100 de metri cubi de moloz abandonat pe strazi. Cam aceeasi cantitate este adunata de firma si pe baza de contract. Majoritatea firmelor de salubritate ofera insa si ele colectarea acestor deseuri. Inchirierea unui container pentru moloz nu este chiar asa de complicata cum s-ar putea crede. Pentru aceasta trebuie insa incheiate contracte speciale.

PRETURI


In Bucuresti, daca ai cel mult 10 saci cu deseuri provenite numai din amenajari interioare si stai intr-unul din Sectoarele 1, 4 sau 5, poti apela la REBU, care te scapa de ei pentru 4,5 lei/sac. Pentru lucrari mai ample, in baza certificatului de urbanism eliberat de autoritatile administratiei publice locale, poti incheia un "contract de organizare de santier".

Oriunde ai sta in Bucuresti, REBU iti aduce containere cu o capacitate de la 4 la 7 mc. Timp de 24 de ore nu platesti pentru chiria lor, ci doar 17,2 euro/mc pentru incarcatura. Contravaloarea trebuie insa achitata cu minimum 48 de ore inaintea datei solicitate pentru amplasarea containerului.

AUTORIZATIE


Supercom se ocupa de molozul din Sectorul 2. Pentru a obtine autorizatia de constructie sau de demolare trebuie sa ai un contract cu o societate autorizata, ne spun reprezentantii companiei. Cantitatea minima de moloz stabilita de autoritati ca s-ar produce pe un santier este de 3 metri cubi, taxati de companie cu 1,8 milioane de lei.

LA METRU CUB


Daca ai avut alte lucrari, pentru care nu ai avut nevoie de acea autorizatie, poti apela la serviciile firmei chiar si prin telefon. Contractul si incasarea se vor face pe loc, atunci cand iti va fi adus containerul. El iti este lasat la dispozitie gratuit timp de doua-trei zile, dupa care esti taxat cu o chirie de 50.000 lei/zi. Un metru cub de moloz te costa 595.000 lei daca esti persoana fizica si 797.000 lei daca esti persoana juridica. Aceasta nu inseamna ca daca ai doar o jumatate de metru cub trebuie sa mai spargi ceva prin casa ori sa platesti cat pentru unul intreg. Daca ai o jumatate de metru cub, pentru atat vei fi taxat.

  • 4,5lei - costa ridicarea unui sac de moloz
  • 60lei - este pretul perceput de firma pentru un metru cub de moloz

    SFAT: Firmele de salubritate au oferte flexibile pentru colectarea molozului rezultat in urma constructiilor sau amenajarilor interioare
  • ×
    Subiecte în articol: moloz