x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Lemn natural şi culoare

Lemn natural şi culoare

de Georgiana Teodorescu    |    25 Sep 2010   •   00:00
Lemn natural şi culoare

Pentru că subiectele pe care le-am găsit la 100%Design din Londra sunt toate originale şi inedite, vom prezenta o serie de articole de informare asupra unor materiale de finisare şi construcţie care să inspire şi să dea curaj tuturor celor care au într-un fel sau altul legătură cu domeniul amenajărilor.



Mai mult sau mai puţin accesibile, suntem bucuroşi că există, chiar pentru simplul fapt că pot genera idei de amenajări deosebite şi rup limitele regulior şi soluţiilor consacrate la noi.

NATURA ÎN CONTEXT MODERN
Folosirea lemnului natural în amenajările interioare este şi va rămâne o soluţie clasică de mare valoare. Dar lemnul este lemn şi nu ne imaginăm prea multe variante de suprafeţe. De aceea, am fost surprinşi să descoperim că el poate fi interpretat şi reinterpretat în multe forme. Mafi, firmă austriacă cu o vechime de 17 ani pe piaţa de profil a reinventat lemnul masiv, răspunzând astfel nevoii permanente de individualizare. Aici, pardoseala din lemn masiv în plăci de dimensiuni mari şi aparent finisată brut primeşte soluţii de înnobilare prin valorificarea şi accentuarea desenelor naturale ale fibrei. Astfel, crăpaturile cele mai proeminente şi artistic alese sunt umplute cu chituri speciale în cele mai diferite culori, alese în raport cu nuanţa de bază a pardoselii. Raze de roz, mov sau verde se strecuară expresiv în câmpuri de stejar, nuc sau venge, într-un concept artistic aplicabil oricărei direcţii de stil. Şi pentru ca totul să fie în acord cu direcţia generală pe care merg amenajările contemporane, finisajele finale sunt în totalitate Bio, cu uleiuri şi lacuri organice aplicate manual.

www.mafi.at , în România prin Carre Interior

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta