x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Lenjeria de pat, unul dintre cei mai importanți factori ai odihnei corecte!

Lenjeria de pat, unul dintre cei mai importanți factori ai odihnei corecte!

04 Mai 2022   •   16:43
Lenjeria de pat, unul dintre cei mai importanți factori ai odihnei corecte!

Cazurile de insomnie au crescut alarmant în ultimii ani, stresul și grijile cotidiene având un impact negativ asupra odihnei. Deși există o serie de medicamente recomandate pentru stimularea melatoninei, mai poți apela și la alte modalități pentru a-ți îmbunătăți somnul. Cu o lenjerie de pat de calitate, de exemplu, poți crește șansele de a adormi mai rapid și de a avea un somn neîntrerupt până dimineață.

Somnul odihnitor, cu efect vindecător și regenerator, poate fi întreținut și de materialele renumite pentru confortul oferit. Dacă dimineața te trezesti cu o stare de oboseală accentuată, semănată de apatie sau irascibilitate, poate ar trebui să iei în calcul și calitatea așternutului de pat pe care îl folosești.

Materialele așternuturilor, secretul unui somn de nota 10

Există numeroase modele de lenjerii, cu design deosebit, confecționate din materiale de top, dintre care poți să alegi. Optează pentru materiale prietenoase cu pielea ta și vei constata în scurt timp o ameliorare a tulburărilor de somn cu care te confrunți.

 

Este important ca modelele utilizate să fie confecționate din fibre naturale, care să aibă proprietăți antialergice, să fie plăcute la atingere, compatibile cu orice tip de piele și ușor de întreținut. Printre cele mai calitative materiale de lenjerie pat se numără:

 

  • Bumbacul 100% - renumit pentru calitatea superioară, pentru durabilitate, puterea de absorbție a umezilii și favorizarea unui somn foarte odihnitor;
  • Bambusul sau amestecul de bumbac cu bambus - ideal pentru persoanele cu pielea sensibilă și perfect pentru orice anotimp;
  • Bumbacul satinat - foarte popular, cu aspect elegant și deosebit de confortabil;
  • Bumbacul finet - apreciat pentru materialul mai gros și mai călduros;
  • Cocolino - cel mai îndrăgit material pentru nopțile reci, deosebit de călduros, cu textură moale și pufoasă. O lenjerie de pat din acest material este perfectă pentru copii;
  • Bumbacul Percalle – unul dintre cele mai luxoase și de calitate materiale de pe piață, are textură moale, este ușor de curățat, foarte confortabil și permite pielii să respire foarte bine;
  • Bumbacul Damasc sau Egiptean - materiale excepționale, care îndeplinesc cerințele și celor mai pretențioși, produse de lux, de înaltă calitate, foarte utilizate în hotelurile de 5 stele.

 

Cromatica și imprimeurile

 

Dacă ai hotărât ce material e mai potrivit pentru tine, acum gândește-te și la culorile sau imprimeurile care te inspiră. Orice lenjerie de pat trebuie să fie plăcută vizual, să aibă culori și imprimeuri care să transmită o stare de relaxare psihică și emoțională. În alegerea ta, ține cont și de stilul decorativ al camerei, de schema cromatică a dormitorului și de accentele de culoare pe care vrei să le aduci.

 

Dacă ai un dormitor mic, specialiștii recomandă așternuturile cu printuri mari, pentru a crea impresia unui spațiu mult mai larg. Alege lenjerii în culori pastelate pentru un dormitor în tonuri intense, iar pentru unul în care predomină nuanțele de crem sau alb, asortează așternuturi în culori vibrante și design îndrăzneț, pentru a crea un contrast estetic.

 

Indiferent ce lenjerie pat te vei hotărî să cumperi, confortul tău trebuie să fie mereu cel mai important. Din gama atât de variată de produse și prețuri, alege întotdeauna articolul textil care te satisface cel mai mult, fără a face rabat la calitate. Răsfață-te cu un somn odihnitor și fă din fiecare dimineață un motiv de fericire!

 

×