x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă în stil mediteranean

Locuinţă în stil mediteranean

de Georgiana Teodorescu    |    23 Mai 2009   •   00:00
Locuinţă în stil mediteranean

Stilul arhitectural mediteranean este expus exemplar în proiectul de casă prezentat astăzi. Evenimentul central al acestui stil este livingul, transpus la exterior în două terase succesive.

ORGANIZAREA INTERIOARĂ
Asimetria planului este determinată de fragmentarea pe diferite funcţiuni la interior. Parterul este astfel divizat într-un spaţiu comun, liber, format din living şi loc de luat masa, o bucătărie comunicantă, un birou, un dormitor, spaţii de depozitare şi o baie. Intrarea este anunţată de un portic somptuos, iar la interior, vestibulul de primire ţine loc şi de hol de trecere făcând legătura între toate încăperile parterului.

Contrastant masivităţii locuinţei, ferestrele numeroase, de dimensiuni mari, asigură ventilaţia şi iluminarea naturală necesară, precum şi direcţionare spre perspectivele generale ale sitului. Scara de acces la etaj deserveşte cele trei dormitoare, dintre care unul matrimonial cu dressing generos în suprafaţă şi baie proprie, şi două dormitoare normale, cu baie comună. Tot la etaj se află şi o zonă de recreere, cu deschidere spre singurul balcon de la etaj.

DETALII TEHNICE
Structura de rezistenţă este asigurată de stâlpi din beton armat şi pereţi portanţi, un brâu minim de 30 de cm este construit deasupra cotei terenului, fiind o continuare a fundaţiei. Materialele în tonuri calde de galben, roşu şi crem, reliefează stilul urmărit de arhitect. Finisajul alb şi placările de piatră naturală, dispunse ca accente de culoare pe faţade, precum şi tâmplăria din lemn şi storurile dizolvă masivitatea locuinţei.


Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă