Locuinţa prezentată alăturat vă propune o organizare a spaţiilor diferită de cea clasică, o organizare rezultată din intersecţia spontană a unor forme geometrice variate. Terenul pe care se poate construi clădirea va trebui să aibă o suprafaţă medie şi poate fi găsit atât în zonele urbane, cât şi în suburbii.
Spaţial, locuinţa este concepută pentru a fi desfăşurată pe două niveluri principale - parter şi mansardă. Interiorul şi schema funcţională a clădirii trebuie completate obligatoriu prin finisaje atent alese (nu neapărat foarte scumpe), contribuind astfel decisiv la spectacolul interior şi exterior.
DISTRIBUIREA FUNCŢIONALĂ
Accesul la parter se face prin intermediul unui vestibul. Acest spaţiu asigură legătura cu celelalte funcţiuni principale, respectiv bucătăria, suita matrimonială (dormitor, dressing, baie proprie), precum şi către living room. Zona bucătăriei şi locul de luat masa sunt "înălţate" cu trei trepte, realizându-se o separaţie vizuală faţă de living room. Spaţiul de zi de la parter are spre curte un ecran mare de sticlă, spectaculos, în zona locului de luat masa asigurând legătura vizuală cu exteriorul şi accesul pe o terasă cu dimensiuni mari. Legătura dintre bucătărie şi locul de luat masa se face direct. Living room-ul are o formă deosebită, este rotund, şi constituie spaţiul central al casei. Luminarea lui se face atât prin intermediul unei sere, cât şi zenital, prin intermediul unui luminator.
Etajul se formează spaţial pe suprafaţa construită a parterului. Nivelul unu este compus din două dormitoare cu suprafeţe generoase, fiecare având camere de baie proprii şi ieşire directă pe o terasă de dimensiuni medii. Accesul în dormitoare se face prin intermediul unui spaţiu multifuncţional, care poate fi folosit ca un al doilea living, cameră de studiu, bibliotecă, eventual cameră de joacă pentru copii. Exterioarele conferă spectaculozitate, intersecţia dintre curbura cilindrului şi volumul masiv al clădirii, subliniată de luminatorul "felie de portocală", precum şi locul de luat masa complet vitrat contribuind la aceasta.
Proiect conceput de arhitecţii
Bogdan E. Bobic şi Vlad Georgescu
telefon: 0740.025.752; 0722.455.223
CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
Citește pe Antena3.ro