x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială modernă în linii curbe

Locuinţă unifamilială modernă în linii curbe

15 Aug 2009   •   00:00
Locuinţă unifamilială modernă în linii curbe

Suprafaţă desfăşurată generoasă cu formă atipică în plan. Locuinţa prezentată astăzi se evidenţiază prin silueta spectaculoasă obţinută din intersecţia a două volume distincte. Dimensiunile terenului pe care se va construi clădirea sunt generoase, permiţând conceperea unui proiect de tip izolat.



ORGANIZAREA SPAŢIILOR
Conceptul este desfăşurat pe patru niveluri principale - demisol, parter, etaj şi mansardă, cu o suprafaţă desfăşurată de 683 mp. Finisajele exterioare ale clădirii sunt strâns legate de amenajarea curţii, accesele în clădire şi pe terasele perimetrale fiind desenate cu ajutorul acestora.

Astfel, la demisol sunt amplasate două garaje accesibile pe o rampă auto comodă. Rampa formează în zona aceea o mare curte de lumină ce deserveşte centrala termică şi spălătoria. Există şi un al doilea acces din exterior în demisol pentru biroul situat la acest nivel. Accesul la parter se face peste curtea de lumină pe o pasarelă de tip "pod" direct într-un spaţiu deschis, generos, obţinut din volumele cumulate ale livingului şi locului de luat masa. Acest spaţiu deschis al parterului asigură legătura cu toate celelalte funcţiuni principale, respectiv bucătăria, precum şi scara pentru etaj şi demisol.

Spaţiul de zi de la parter are spre curte un ecran pano-ramic de sticlă, care asigură legătură vizuală cu exteriorul şi ieşirea pe terasa care se întinde pe toată faţada laterală.

Etajul se formează spaţial pe majoritatea suprafeţei construite a parterului. Nivelul este compus din patru dormitoare cu suprafeţe generoase, fiecare din acestea având ca-mere de baie proprii şi locuri de depozitare.

Mansarda acoperă doar parţial suprafaţa etajului şi este împărţită între un dormitor cu baie şi dressing şi un spaţiu multifuncţional. Această compartimentare a mansardei conferă spaţiului funcţiunea de mic apartament separat şi independent.

Proiect conceput de arhitect Bogdan E. Bobia şi arhitect Vlad Georgescu
telefon: 0740.025.752; 0722.455.223
www.virginiadesign.ro.

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă