Cui nu i-ar plăcea să locuiască într-o locuinţă cu design futurist, cu spaţii largi şi confortabile şi cu toate facilităţile incluse, dar pentru care să nu fie nevoie să plătească vreodată vreo facturăĂ Probabil că nimeni nu ar spune nu unei astfel de oferte drept care am decis să prezentăm Casa Verde. Nu este vorba despre programul guvernamental care poartă acest nume, ci despre o casă adevărată care pare a avea tot ceea ce îi trebuie pentru a fi numită „eco”, concepută de Birta Group.
Casa Verde seamănă mai degrabă cu o locuinţă venită din alt spaţiu datorită formei neobişnuite care nu numai că îi oferă un aspect deosebit, ci duce la o izolare mai bună atât din punct de vedere termic, cât şi fonic. Conform declaraţiei lui Ioan Birta, preşedintele Birta Group, spre deosebire de o casă cu colţuri, de care curenţii de aer se izbesc, datorită formei aerodinamice Casa Verde lasă aerul să curgă pe suprafaţa ei, ceea ce face ca temperatura din interior să fie mult mai puţin influenţată de fenomenele meteorologice de afară.
Suprafaţa construită a unei case standard este de 200 de metri pătraţi dispuşi pe două nivele, dar se poate face şi mai mare în funcţie de cerinţele clientului. Structura de lemn permite ca durata de execuţie să fie de numai două săptămâni, în condiţiile în care există finanţare. Casa este predată la cheie, cu uşi duble şi ferestre cu trei straturi plus finisajele cerute de client.
Suprafaţa exterioară a imobilului este placată cu panouri solare pentru producerea apei calde şi a căldurii şi cu panouri fotovoltaice folosite la producerea energiei electrice. Pe lângă acestea, casa este prevăzută şi cu o pompă geotermală cu ajutorul căreia vara se obţine aerul condiţionat, iar iarna căldura.
Pentru varianta de 200 de metri pătraţi, preţul începe de la 50.000 de euro şi cresc în funcţie de îmbunătăţirile pe care le vrea clientul. Garanţia oferită este de 10 ani. Momentan Casa Verde este expusă în Bucureşti la Carrefour Militari şi poate fi vizitată zilnic.