În vremuri în care soluţiile de reducere a investiţiilor se aplică în toate domeniile, în construcţiile de rezidenţiale ele se traduc prin utilizarea la maximum a loturilor de teren deţinute, alegerea soluţiilor constructive eficiente şi împărţirea cheltuielilor prin alăturarea construcţiilor individuale.
Formula adoptată de învestitorii cartierelor de vile poate fi aplicată şi construcţiilor în regie proprie. Şi cum nu puţine sunt cazurile în care membrii aceleiaşi familii sau prieteni construiesc case în acelaşi timp, aducem în atenţie soluţia locuinţelor înşiruite.
STUDIU DE CAZ
Proiectul prezentat astăzi propune o variantă de înşiruire a unui număr flexibil de locuinţe unifamiliale, în funcţie de situaţia dată. Luate în parte, casele funcţionează asemenea celor individuale, cu excepţia faptului că spaţiile interioare sunt orientate către cele două faţade principale, faţă şi spate. Funcţional, fiecare locuinţă este organizată pe două niveluri, parter cu zonă de zi şi etaj cu zonă de noapte. La parter, intrarea se face printr un vestibul care distribuie zonele principale: living, bucătărie cu cămară, spaţiu de depozitare închis şi loc de luat masa şi un grup sanitar. La etaj, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, avem un dormitor matrimonial cu baie proprie şi terasă şi alte două dormitoare deservite de o baie comună.
Fiecare locuinţă are lotul de teren din faţa construcţiei amenajat cu terasă, loc de parcare şi spaţiu verde şi mărginit de garduri la ambele vecinătăţi.
Citește pe Antena3.ro