x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţe vecine cu spaţiu verde comun

Locuinţe vecine cu spaţiu verde comun

de Georgiana Teodorescu    |    15 Mai 2010   •   00:00
Locuinţe vecine cu spaţiu verde comun

Proiectul de astăzi este realizat pe un singur sit care înglobează două locuinţe realizate în acelaşi stil arhitectural, ce împart spaţiul liber central.



Pentru că lotul a permis realizarea unui proiect atipic, arhitectul a propus ca liant între cele două edificii o amenajare peisageră cu loc de relaxare. Piscina este piesa centrală şi comună a celor două case, fiind flancată de platforme amenajate şi vegetaţie înaltă, ce oferă umbră în anotimpul călduros.

Locuinţele sunt caracterizate de un stil arhitectural mediteranean, din zona Spaniei, volumele fragmentate pe faţade, cornişele accentuate, grinzile la vedere, obloanele din lemn şi multitudinea ferestrelor încadrându-le în stilul mai sus amintit.

Accesul este realizat prin antreul deschis circulaţiei auto, ce face legătura cu intrarea principală în casă, la interior, spaţiile fiind bine definite pe funcţiuni. Livingul este complet vitrat şi se continuă cu terasa spaţioasă, pe care au fost amenajate spaţii de recreere şi contemplare.

Deşi sunt realizate în oglindă, funcţiunile interioare sunt dispuse diferit pe fiecare locuinţă, diversitatea fiind atinsă şi la nivelul finisajelor exterioare. Pentru una dintre case se foloseşte varul lavabil alb, iar pentru cealaltă sunt folosite finisaje mixte.
Acoperişul în ape din ţiglă roşie, placarea cu piatră naturală, precum şi prezenţa lemnului pe faţade dau locuinţei o notă caldă şi naturală.

Proiect conceput de conductor arhitect Eugen Vişan, tel. 0723.027.642 - www.interiorvolum.ro.

×
Subiecte în articol: proiect de casă