x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mănăstirea Giurgeni şi icoana unică in lume, care înfăptuieşte miracole

Mănăstirea Giurgeni şi icoana unică in lume, care înfăptuieşte miracole

12 Mar 2019   •   13:20
Mănăstirea Giurgeni şi icoana unică in lume, care înfăptuieşte miracole

Minuni pe care Dumnezeu le săvârşeşte penru a ne întări credinţa, se întâmplă şi în zilele noastre. Numai că, mulţi dintre noi suntem „prinşi” cu alte lucruri cotidiene mărunte şi nu reuşim să găsim liniştea interioară care să ne ajute să le descoperim.

Multe miracole pe care numai credinţa în Dumnezeu le poate explica s-au petrecut sub "privirea” plină de har şi milostivenie a Icoanei Maicii Domnului aflate în faţa altarului Mănăstirii Giurgeni.

Icoana, o minune şi ea la rândul ei, o înfăţişează pe Preasfânta Maică a Domnului având trei ochi şi două guri. Această icoană, îmbrăcată în argint curat, a fost dăruită mănăstirii la data de 6 august 1831 şi s-a dovedit a fi făcătoare de minuni încă de la început.

Mănăstirea Giurgeni, aflată la 28 km sud-est de Roman, în comuna Valea Ursului, a luat ființă în secolul al 18-lea. (...)

Prima minune dumnezeiască ce s-a săvârșit cu această icoană este legată chiar de ziua în care a fost dăruită mănăstirii, în care se prăznuiește Schimbarea la Față a Mântuitorului. 

Potrivit tradiției locale, pe această icoană au apărut în mod miraculos un al treilea ochi – sub ochiul stâng al Preacuratei, și o a doua gură, întredeschisă, deasupra gurii celei firești. Ele nu au fost adăugate de mână omenească pe icoana deja pictată, ci au apărut prin intervenție divină. Datorită acestui fenomen miraculos.................

Citește mai mult despre icoana făcătoare de minuni de la Giurgeni

×