x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mese pentru spatii mici

Mese pentru spatii mici

de Georgiana Teodorescu    |    25 Mai 2006   •   00:00
Mese pentru spatii mici
IDEI PENTRU CASA TA
Pentru cei ce nu vor masa de sufragerie in mijlocul camerei sau nu au loc pentru ea, am gasit solutia perfecta! Dulapior, etajera si masa - toate intr-o singura piesa de mobilier. Ea se compune dintr-un corp central si un dulapior in jurul caruia se pliaza elementele ce formeaza etajera, astfel incat, prin transformarea ei in masa, spatele si partile sale laterale sa formeze blatul mesei, iar dulapiorul, piciorul principal. Acesta este alcatuit din doi pereti laterali si doua usi (fata-spate) ce formeaza, atunci cand sunt deschise, cele doua picioare secundare ale mesei; in interior, dulapiorul este prevazut cu o polita fixa pentru depozitare; polita superioara are functia de depozitare pentru obiecte decorative.

In pozitia masa, peretii laterali ai etajerei se indeparteaza orizontal spre dreapta, respectiv stanga, pana ajung sa se cupleze cu blatul ce indeplineste in prima varianta functia de spate al etajerei; cele trei blaturi alaturate, adica spatele si lateralele etajerei coboara pe verticala spre fata pana se asaza pe dulapior. Masa astfel formata este perfecta pentru patru sau sase persoane.

MASA ANTIQUE


Este un ansamblu compus dintr-o masa principala de forma rectangulara, cu patru masute rotunde pliante care sunt depozitate sub blatul mesei principale: masa rectangulara cu 4 picioare este prevazuta cu doua placi laterale rabatabile in forma de semicerc, care in pozitia deschis transforma masa rectangulara in masa ovala; blatul principal al mesei poate avea in partea centrala o caseta cu sticla pentru depozitat mici obiecte decorative. Cele patru masute rotunde sunt pliabile, au doua picioare mobile care gliseaza pe un element central de legatura si se ascund in spatele celorlate doua picioare care sunt fixe.

MATERIALE


Toate aceste masute sunt produse din panou de lemn masiv care este un material utilizat in ultimii 20 de ani pentru eliminarea inlocuitorilor de lemn din productia de mobilier. Panoul din lemn masiv este un produs rezultat prin aplicarea unui procedeu de recompunere a cherestelei dupa eliminarea partilor "bolnave" din structura lemnului, si este realizat cu un sistem de masini specializate.

SFATUL DESIGNERULUI

Am descoperit la Casa Codex, una dintre firmele ce produc mobilier din lemn masiv la noi in tara, cateva piese inedite concepute de proiectantii lor special pentru spatiile mici sau multifunctionale dupa idei originale si extrem de practice


Diferite faze din procesul de transformare a etajerei in masa de sufragerie.
Dimensiunile ei sunt: Inaltime 1,84 / Latime 0,48 / Adancime 0,38 / Greutate 56 kg


Panourile din care se produc aceste mese se fac din diferite esente cum ar fi: fag, stejar, cires, plop, brad, molid etc, fiecare dintre acestea avand caracteristici estetice proprii

×
Subiecte în articol: masa