x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Metoda simplă și rapidă de îndepărtare a petelor și mirosurilor de pe prosoapele de bucătărie

Metoda simplă și rapidă de îndepărtare a petelor și mirosurilor de pe prosoapele de bucătărie

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   20:00
Metoda simplă și rapidă de îndepărtare a petelor și mirosurilor de pe prosoapele de bucătărie
Sursa foto: Hepta

Prosoapele de bucătărie dau bătăi de cap gospodinelor din cauza mirosurilor și a petelor care persistă mult timp în țesătură.

Culorile deschise sunt cele mai afectate. Urmele și mirosurile se elimină mai greu din cauză că acestea provin de la uleiuri și diverse alimente. 

Există însă o metodă eficientă pentru îndepărtarea lor, iar efortul este mic. În mod surprinzător, nici măcar nu este nevoie să fie spălate. 

Dacă te grăbești și nu ai mult timp, poți să elimini rapid pata prin umezirea zonei respective și adăugarea detergentului de rufe strict în locul respectiv. Apoi introduci prosopul într-o pungă din plastic și îl bagi în cuptorul cu microunde timp de 2-3 minute. Atenție când scoți punga pentru că poate fi fierbinte. Însă vei observa că pata, dar și mirosurile, au dispărut. 

Un alt lucru la care trebuie să fii atent este că prosoapele devin aspre după mai multe spălări. Pentru a le păstra moi mai mult timp, este suficient să adaugi balsam de rufe și oțet. Poți să adaugi și sare pentru ca murdăria să fie îndepărtată mai bine și vei avea astfel prosoape extrem de curate, scrie spynews.ro.

 

×