Pe lângă bâzâitul enervant, acestea poartă diverși microbi pe piciorușele lor și contaminează astfel alimentele ori suprafețele pe care se așează.
Muștele pot transmite peste 65 de afecțiuni, printre care holera, antrax, e-coli, salmonela, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Colegiul ştiinţific Eberly din Universitatea din Pennsylvania. Mai mult, muștele din mediul urban sunt purtătoare a mai multor bacterii decât cele din mediul rural.
Însă există o soluție sigură pentru a le ține la distanță, folosită în statele americane Texas și Florida. Locuitorii nu folosesc nicio substanță toxică, astfel că nu există pericole pentru sănătate.
Desigur, cel mai indicat este să menții curățenia în casă și fără deșeuri în interior.
Iar substanța pe care acestea nu o suportă este oțetul de mere. În plus, mai sunt două articole de uz casnic nedorite de insecte.
Procedeul implică o pungă din plastic, apă și câteva monede. Punga se umple cu apă și se pun 5-6 monede de 50 de bani în interior, potrivit express.co.uk. Monedele se pot înlocui cu folie de aluminiu. Punga se atârnă apoi deasupra ușii de la intrare ori lângă o fereastră. Se pare că acest truc are efect vizual. Muștele pot să vadă la 360 de grade, adică și în spate, iar punga cu apă le crează senzația că sunt lângă o apă imensă, lucru nedorit de ele. O altă părere este legată de faptul că muștele s-ar speria de propria reflexie în punga cu apă.