x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilier minimalist pentru terasa ta

Mobilier minimalist pentru terasa ta

de Georgiana Teodorescu    |    13 Iun 2009   •   00:00
Mobilier minimalist pentru terasa ta
Sursa foto: /

PIESE PENTRU EXTERIOR SEMNATE DE MARI NUME DIN DESIGNUL INTERNAŢIONAL. Pentru că vremea ne scoate afară din casă am ales să vă punem în temă cu ultimele tendinţe privitoare la mobilierul pentru exterior. Am ales drept exemplificare colecţia brandului italian Talenti, care mi-a atras atenţia în cadrul târgului de la Milano.



Brandul Talenti, la fel ca multe alte reputate companii producătoate de mobilă, şi nu numai, a răspuns momentului de criză printr-o colecţie de primă mână, o colecţie, să o numim extrovertită, prin care designeri de renume, dintre care amintim de Karim Rashid, şi-au exprimat creativitatea. Rezultatul? Piese cu un design contemporan, simplificat la maximum, construite din materiale inovatoare.   

Obiectivul declarat al companiei este acela de a oferi o gamă largă de produse, cu tentă minimalistă, realizată prin combinaţia ingenioasă de tehnici industriale şi prelucrare manuală a materialelor, mulţumind astfel cererea tot mai exigentă a consumatorilor.

Utilizarea materialelor precum lemn de iroko (soi dens şi foarte rezistent, specie rară), cristale, aluminiu, marmură, răchită şi fibră sintetică, în completare venind un material nou, cunoscut sub numele de Politech, prilejuieşte noii colecţii să se afirme ca trend setter pe piaţa mobilierului de exterior. Motivul utilizat cu predilecţie este acela al împletiturii ori din răchită, ori din fire de metal, ori la nivel de model pentru mesele cu efect optic. Specific lui Karim Rashid, acest motiv de semnătură pe care designerul o lasă pe fiecare din piese.

RAMURI ALE COLECŢIEI 2009
Colecţiile se împart în patru categorii deliberate de stilul pe care îl adoptă, precum şi de materialele şi tehnicile de realizare.

Colecţia Classic se bazează pe prelucrarea fierului forjat şi a detaliilor în stilul Art Nouveau. Forme organice, sinuoase, mese având blatul din marmură sculptată în diferite modele, cu motive arabice şi o paletă coloristică ce cuprinde nuanţe de crem, maro, negru.
Finisajele exterioare sunt astăzi prezente pe piaţă în multiple exemple şi culori, iar corespondenţa acestor finisaje şi a întregii arhitecturi cu mobilierul de exterior este importantă. Tocmai acestui aspect i se adresează colecţia Contemporart, diversităţii  extreme şi alegerii personalizate a mobilierului.  

În colecţia Allure sunt incluse elemente scenografice, de efect, punctuale, dar esenţiale pentru tonul general, minimalist, adoptat în amenajarea exterioară. Culorile neon pentru care s-a optat potentează caracterul de element-expresie, taieturile masive duc cu gândul la carierele de piatră.

În colecţia Alufashion sunt materializate schiţele lui Karim Rashid. Inserţiile de jocuri optice şi desenele geometrice aplicate creează iluzia de piesă unicat. De exemplu, forma de cuvă protectoare, materialul politech  şi culoarea verde pastelată, cu tente de vopsea udă, precum şi perna din material textil flexibil, detaşabilă, fac din canapeua Tikel (foto sus) o vedetă pentru amenajările exterioare.

Element inedit

Pentru exterior este destul de ambiţioasă propunerea unui blat de masă din cristal sau sticlă, însă cei de la Talenti îndrăznesc prin mai multe variante: fie blat întreg susţinut de rama mesei, fie prin bucaţi delimitate de metal, fie prin frânghii ce susţin blatul pe dedesubt.

Chiar dacă pare sofisticat şi fragil, blatul are multiple valenţe, unul dintre ele fiind mixitatea de materiale, modele variate, reflexii extraordinare în bătaia soarelui, design original.

INFO

Karim Rashid este un designer cunoscut pentru eclectismul şi minimalismul seducător, dar nu este singurul creator pe care cei de la Talenti SRL l-au contactat pentru colecţia 2009. La aceasta şi-au mai pus semnătura şi designerii: Roberto Semprini în colecţia "New Spirit", Alessandro Fancelli, cel care a utilizat pentru prima dată materialul Politech în creaţiile sale, şi Helen Kontouris, în colecţia Sunweave, constituită din obiecte din fibră sintetică arsă, imună la agenţii atmosferici, ideală pentru zonele cu vânturi puternice, ploi dese, soare puternic sau chiar zăpadă.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta