x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Modernism geometric într-o grădină spaţioasă şi atractivă

Modernism geometric într-o grădină spaţioasă şi atractivă

de Cornelia Constantin    |    05 Feb 2009   •   00:00

FRUMOASĂ TOT ANUL, DAR FĂRĂ SĂ NECESITE ÎNGRIJIRI CONSTANTE.
O grădină privată spaţioasă şi modernă, pe o suprafaţă plană de 1.000 mp, care să nu necesite lucrări frecvente de întreţinere – iată proiectul pe care vi-l prezentăm de această dată. Pretenţiile clientului au fost clare: pavilion de lemn, piscină, loc de joacă pentru copii. Pentru că spaţiul permitea, peisagistul a propus locuri suplimentare pentru parcare şi o mică terasă între pavilion şi piscină. Odată finalizat, proiectul a fost aprobat de client şi s-a trecut la execuţia lucrărilor.



DECORATIV VS UTILITAR
Stilul abordat este geometric-asimetric realizat prin îmbinarea de forme drepte cu forme rotunde. Prin elementele de design folosite (materiale pentru finisajul exterior, lemn, material vegetal), grădina îmbină în mod armonios trăsăturile amplasamentului, aspectele de natură practică solicitate de client şi ideea de grădină modernă.  

GRĂDINA MEREU FRUMOASĂ
La baza alegerii materialului vegetal au stat următoarele criterii: dimensiunea plantelor la maturitate, culoarea frunzişului, persistenţa acestuia pe ramuri în funcţie de sezon, perioada de înflorire şi culoarea florilor. Pentru realizarea amenajării au fost selecţionate specii de conifere care oferă decor pe tot parcursul anului, precum şi specii de foioase cu frunze persistente. În combinaţie cu acestea se utilizează specii decorative prin flori. Acestea au fost alese astfel încât decorul cu flori să fie asigurat din primăvară până în toamnă într-o gamă variată de culori. Materialul vegetal folosit, adaptat stilului de viaţă al proprietarilor grădinii,  are nevoie doar de îngrijiri ocazionale.

Amenajarea unei grădini are din start un handicap: construcţia caselor epuizează mare parte din bugetul clientului. Nu a fost şi cazul acestei grădini, care a fost amenajată în paralel cu finisarea casei.

Proiect conceput de inginer diplomat peisagist Turcu Ruxandra, rruxxandra@yahoo.com

CĂTRE ARHITECŢI

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de grădină