x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Natura, transpusă în amenajările interioare

Natura, transpusă în amenajările interioare

de Georgiana Teodorescu    |    09 Mai 2009   •   00:00
Natura, transpusă în amenajările interioare

Stilul organic este definitoriu pentru un segment de creatori (designeri vestimentari, de obiect sau de design industrial) care au realizat colecţii întregi bazându-se pe teme precum natura, ritmul anotimpurilor, antiteza vis-realitate etc.

Deşi pot fi integrate în orice tip de direcţie stilistică a amenajărilor (rustic, cosmopolit, urban, clasic sau modern), elementele caracteristice stilului organic sunt recongnoscibile şi revin în 2009 în tendinţe.

Există concepte care se definesc prin simplitate şi altele care depăşesc bariera convenabilului şi dezvoltă paternuri complexe, expresive, cu o puternică amprentă de nonconformism, concepte care se traduc în colecţii menite să transmită senzaţii dincolo de satisfacerea necesităţilor cotidiene. Pe acest principiu se bazează şi compania de prestigiu Missoni, care surprinde şi fascinează cu fiecare colecţie adresată interioarelor contemporane.

PRIMĂVARĂ-VARĂ
Missoni este o renumită casă de modă italiană a cărei istorie începe în 1921, bazele fiind puse de Ottavio şi Rosita Missoni. Trei generaţii de atunci au condus firma spre prosperitate, acum fiind recunoscută în lume precum unul dintre cele mai luxoase branduri de accesorii pentru dormitor şi baie (lenjerie, perne decorative, halate de baie şi prosoape, covoare, cuverturi).

Familia Missoni conduce o întreagă industrie, fiind posesoarea unei companii de ţesături, mobilier, accesorii, îmbrăcăminte, parfumuri şi, mai nou, a unui lanţ de hoteluri. Materialele folosite sunt 100% naturale, covoarele sunt ţesute manual în India, culorile fiind obţinute din pigmenţi organici, nu artificiali.

Anul acesta, Casa Missoni anunţă o colecţie bazată pe printuri de flori, cactuşi şi jocuri caleidoscopice. Complexitatea ei s-a născut dintr-un studiu aprofundat şi se pretează interioarelor puternice, menite să dea o notă de individualism şi inspiraţie unor camere fondate pe compoziţii simple.

De exemplu, pentru o locuinţă modernă bazată pe mixul de non-culori alb negru, această colecţie propune elemente-cheie: perne decorative asortate cu lenjeria de pat şi draperiile, covorul cu tapiseria scaunelor, pouf-ul unui fotoliu cu veioza şi cuvertura de pe pat. Toate aceste combinaţii sunt atent elaborate, astfel încât încărcătura de culoare şi forme să fie suficient de expresivă, dar în acelaşi timp să nu obosească vizual.

Când vine vorba despre stilul organic ştim că acesta susţine integrarea naturii în viaţa noastră. Prin forme şi culori acest stil introduce elemente ale mediului înconjurător în lumea artificială, peisajul unor lumi îndepărtate şi exotice fiind mult mai accesibil şi mai aproape de noi. Astfel, flori exotice, rare, pe care le poţi vedea în fotografii sau în albume de biologie a fost sursa de inspiraţie şi motivul elaborării acestei colecţii.

"GRĂDINA DIN CASA TA"
Acest motto este utilizat pentru promovarea colecţiei Missoni 2009, trimiterile fiind făcute spre linia florală dominantă care îmbină un limbaj cromatic puternic şi motive organice expresive. Materialele folosite se pretează atât interioarelor, cât şi amenajărilor exterioare, fiind tratate special pentru rezistenţă îndelungată la acţiunea factorilor exteriori (vânt, ploaie, umiditate).

MOTIVE EXOTICE
Must have-ul primăverii este colecţia inspirată de forma sculpturală a cactuşilor şi de florile speciale ale acestora: echinopsis, aloe, aeonium şi euforbia. Elemente deformate, picturi în tempera şi schiţe în tuş reproduc plante de pe întreg globul, detalii vălurite şi mulaje de linii şi tablă de şah, toate sunt integrate unui imprimeu euforic, fresh şi versatil.

INFO
Gama de elemente decorative care să deservească această direcţie stilistică este nelimitată pe piaţă. Pentru produsele de autor, diferenţa este făcută de calitatea materialului, prelucrare manuală şi originalitatea motivului decorativ. În cazul Missoni, exclusivismul este dat şi de aura de material învechit pe care manufacturierea specială o lasă asupra materialului, fie el satin, lână, bumbac, pânză, voal, ca rezultat al tradiţiei îndelungate pe care compania o are

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta