x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Originalitate şi design românesc

Originalitate şi design românesc

de Georgiana Teodorescu    |    20 Apr 2011   •   12:46
Originalitate şi design românesc

Trăind într-o lume cuprinsă tot mai mult de elemente ale tehnologiei, o tendinţă aparte se resimte şi în sfera designului. Astfel, specialiştii în domeniu încearcă să transforme complexitatea din jurul nostru reducând-o la forme, culori şi materiale simple, care ne bucură de fiecare dată când ne aflăm într-o casă decorată cu produse special create, când participăm la un eveniment unde toate detaliile pot induce şi celui mai aspru critic o stare de bine şi confort. În acest sens YaU Concept, firmă ale cărei baze sunt puse de artişti români, vine să demostreze încă o dată faptul că produsele unice, realizate într-o manieră ce reuşeşte să transmită sentimente, să schimbe stări de spirit, sunt cele ce fac diferenţa.

Înfiinţat în noimebrie 2008, YaU se axează pe trei direcţii: design de evenimente private şi pentru companii, design de obiecte şi aranjamente florale. Firma dezvoltă un adevărat concept ce se remarcă prin inovaţie, printr-o viziune diferită dată de o abordare modernă şi nonconformistă, precum şi printr-un grad înalt de personalizare. Tinerii artişti ai atelierului ţin cont de faptul că fiecare eveniment, fiecare obiect, fiecare persoană, are o poveste unică ce trebuie pusă în scenă într-un mod în care să o evidenţieze cel mai bine. Tocmai aceasta este filosofia YaU (You and Us): reflectarea personalităţii clienţilor prin intermediul creativităţii artiştilor.

Produsele YaU sunt nonconformiste, capabile să provoace un impact major asupra privitorului, orice obiect pe care artiştii şi-au lăsat amprenta este transformat într-o operă de artă modernă. În ciuda tehnologiei actuale, ei rămân nişte artizani remarcabili, fiecare produs fiind unic, realizat manual şi fiind personalizat până la cele mai mici detalii.

Atelierul YaU întruchipează întregul concept promovat, fiind decorat cu produse originale, extrem de utile însă prezente sub forme inedite: lămpi de tavan, birou sau pardoseală, abajururi din hârtie sau tacâmuri de unică folosinţă reciclate sau chiar metalice, obiecte autentice şi încărcate cu semnificaţia aparte a Veneţiei, mobilier confecţionat din materiale neconvenţionale, ceasuri, elemente de birotică personalizate, păpuşi, toate acestea evocând prin culoare şi grafică un univers aparte.

Magazinul deschis de YaU reuneşte obiecte pentru toţi iubitorii de inedit, care nu se mulţumesc cu puţin şi care doresc să se lase învăluiţi de misterul pe care fiecare artist îl adaugă atunci când creează.

×
Subiecte în articol: design artişti