x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) Sfaturi pentru amenajarea bucătăriei într-un stil minimalist

(P) Sfaturi pentru amenajarea bucătăriei într-un stil minimalist

11 Aug 2021   •   17:27
(P) Sfaturi pentru amenajarea bucătăriei într-un stil minimalist
Sursa foto: sursa foto: www.germanquality.ro

Când vine vorba de amenajarea locuinței, uneori mai puțin este mai mult. Sau cel puțin așa este în lumina tendinței de design minimalist. Concentrat pe îmbunătățirea stilului de viață prin simplificare, minimalismul nu este doar o filosofie de viață, ci este o temă populară de design.

 

Datorită funcționalității și tendinței sale de a deveni un spațiu aglomerat, bucătăria este camera ce poate beneficia cu adevărat de acest tip de design simplist. Prin adoptarea câtorva dintre principiile minimalismului, vei descoperi că bucătăria ta nu este doar mai atrăgătoare din punct de vedere vizual, ci este de asemenea mai ușor de utilizat.

 

Simplitatea însă nu trebuie să fie plictisitoare! Folosește sfaturile de mai jos pentru a crea o bucătărie minimalistă frumoasă și interesantă:

 

  1. Renunță la obiectele nefolositoare

 

Cheia către un design minimalist este obținerea unui spațiu cât mai gol posibil. Poți profita cât mai mult de spațiile de depozitare disponibile. Dacă nu beneficiezi însă de foarte multe rafturi sau sertare, îți recomandăm să renunți la anumite articole de bucătărie care nu îți sunt neapărat utile sau pe care nu le folosești regulat. De asemenea, găsește locul potrivit pentru fiecare dintre obiectele de care ai nevoie. Desemnează sertare pentru veselă și vase. Păstrează farfuriile, recipientele și aparatele mici în dulapuri.

 

  1. Oferă atenție schemei de culori

 

Atunci când alegi plăcile ceramice pentru o bucătărie în stil minimalist trebuie să știi că schema de culori este foarte importantă. Astfel, folosirea culorilor aflate în contrast minim și care fac parte din aceeași familie cromatică face ca zona să pară mai spațioasă decât este de fapt. De regulă, tonurile neutre sunt cele mai folosite în amenajarea bucătăriilor minimaliste.

 

  1. Alege cu grijă chiuveta, bateria și electrocasnicele

 

Mergi pe alegerea electrocasnicelor, chiuvetei și bateriei descrise de linii drepte, simple și moderne. Pune accentul pe calitatea acestora! În cazul chiuvetei, granitul compozit este o soluție elegantă și durabilă. Pentru un plus de rafinament te poți orienta către chiuvete bucatarie cu finisaje negre, gri închis sau antracit. De asemenea, atunci când vorbim de electrocasnice, modelele incastrabile sunt eficiente, de actualitate și se pliază cel mai bine stilului minimalist.

 

  1. Adaugă elemente decorative cât mai simple

 

Pe lângă simplitatea în forme și funcționalitate, lipsa sau reducere numărului de obiectelor decorative este o altă caracteristică a stilului minimalist. O plantă decorativă sau un bol cu fructe adăugate pe blat sunt suficiente pentru un astfel de design.

 

Recomandări

 

Îți recomandăm mai jos câteva elemente pe care le poți alege pentru bucătăria ta minimalistă și care se regăsesc în portofoliul magazinului online GQS German Quality:

Chiuveta Hansgrohe din granit compozit, cu finisaj negru este un model descris de calitate și un stil modern, contemporan. Datorită materialului SilicaTec din care este realizată, beneficiază de următoarele caracteristici: este robustă, igienică, nu se pătează, rezistentă la căldură și razele UV și necesită întreținere minimă. Un model ce se încadrează perfect în decorul minimalist.

Pe lângă combina frigorifică, cuptorul cu microunde, plita sau cuptorul normal, espressorul este un alt element pe care îl poți incorpora cu succes, obținând un spațiu cât mai aerisit. Mai sus, îți prezentăm modelul Kuppersbusch Premium ce beneficiază de programe și funcții nenumărate. Mai mult, designul simplu și modern îl plasează cu siguranță pe lista ta de obiecte necesare.

 

Cuptorul Bosch incorporabil este un alt element pe care îl regăsești în portofoliul vast al magazinului online GQS German Quality. Este un cuptor electric multifuncțional ce beneficiază, pe lângă o mulțime de funcții interesante, și de 10 programe automate de gătire.

 

 

Așadar, trebuie să reții că este important să respecți un principiu de bază atunci când alegi amenajarea bucătăriei în stilul minimalist: pune accentul pe calitate și nu pe cantitate; iar rezultatul suntem convinși că va fi pe măsura așteptărilor.

×