x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Perdele actionate electric

Perdele actionate electric

de Georgiana Teodorescu    |    27 Iul 2006   •   00:00
Perdele actionate electric

Un sistem inovator ce sporeste utilitatea practica a perdelelor si draperiilor

Un sistem inovator ce sporeste utilitatea practica a perdelelor si draperiilor
Filtrarea luminii solare, umbrire, izolare fonica si termica, obscurizare - toate pot fi acum realizate si comandate inteligent, printr-o metoda cu tehnologie de ultima generatie. Sistemul inovator de actionare electrica a perdelelor poate fi gasit acum si in Romania. El este adus in tara nostra din Olanda de firma Anna Design, specializata in accesorii textile pentru interioare. Profesional si deosebit de eficient, sistemul se poate aplica tuturor tipurilor de perdele si draperii. Actionate din intrerupator (care poate fi pozitionat langa pat sau la intrarea in incapere), cu telecomanda sau senzor de presiune (touch control), perdelele inteligente fac si ele parte din categoria inventiilor menite sa ne usureze viata.

DETALII TEHNICE

Montajul se face extrem de facil, datorita sistemului "click-on", atat pe tavan, cat si pe perete sau console. El este format din sine de aluminiu, cu o lungime maxima de 6.00 m si sectiune de 20 x 14 mm (l x h). Interiorul sinelor este siliconat si asigura o glisare optima. Toate accesoriile din plastic sunt teflonate, pentru o rezistenta mare la razele ultraviolete. Greutate maxima suportata este 4 kg material/ metru de sina.

Sinele pot fi curbate pe patru directii, avand posibilitatea sa fie folosite pentru orice forma de fereastra (circulara, in arcada, triunghiulara). Ele au un singur canal, si de aceea este nevoie de doua randuri pentru perdea si draperie. Ele pot fi insa actionate de pe acelasi intrerupator sau telecomanda (care poate avea pana la patru canale).

Pentru cazurile in care lungimea peretelui este mare, pe aceeasi sina se pot monta doua bucati de perdea care sa se plieze in directii diferite. Actionarea se poate face manual, pe snur, sau electric. Sistemele electrice sunt la 230 V, 45 W. Sinele se comanda in urma masuratorilor si se livreaza in circa trei saptamani de la luarea comenzii. Odata comandate, ele nu se pot modifica, si de aceea masuratorile trebuie facute cu mare precizie. Pretul orientativ pentru sinele electrice variaza intre 390 si 960 de euro pe bucata, in functie de lungime si sistem de actionare.

PROFESIONAL SI EFICIENT

Un tratament atent al ferestrei poate sa insemne pentru interiorul nostru diferenta dintre banal si extraordinar. Un tratament eficient este acela care lasa razele soarelui sa danseze pe suprafata dusumelei si in acelasi timp protejeaza mobilierul de actiunea razelor UV. Acest sistem actioneaza in directia acestor deziderate in modul cel mai convenabil pentru noi: limitandu-ne actiunea de aranjare, de potrivire a acestora dupa cum o cere momentul si starea unei zile sau ambianta.

SFATUL DESIGNERULUI
Considerate elemente de accent indispensabile pentru interioare, perdelele zilelor noastre au tinut si ele pasul cu noile tehnologii. Daca avem fotolii cu masaj, rulouri exterioare actionate electric, lumini pe senzori de miscare, iata ca avem acum si perdele inteligente.


Un rol esential pe care il pot juca perdelele si draperiile in aranjamentul interior al unui camin este acela de a scoate in evidenta elementele arhitecturale ale camerei. Formele ferestrelor pot fi puse in valoare prin distribuirea draperiilor si a perdelelor dupa conturul pe care il au (in arcada, triunghiular). Sinele pot fi curbate pe patru directii, avand posibilitatea sa fie folosite pentru orice forma de fereastra

Sinele din cadrul sistemului au un singur canal, astfel ca pentru perdea si draperie este nevoie de doua randuri. Pot fi actionate insa de pe acelasi intrerupator sau telecomanda
×