x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Piesă de mobilier sau aparat de fitness?

Piesă de mobilier sau aparat de fitness?

de Georgiana Teodorescu    |    06 Iun 2009   •   00:00
Piesă de mobilier sau aparat de fitness?

Pentru că nu ne permitem întotdeuna să rezervăm o cameră specială pentru antrenamentul fizic sau să rupem câteva ore pe zi pentru a merge la sală, ne este oferită de Tumidei Spa. O opţiune eficace, dinamică şi adaptabilă oricărei încăperi, un dulap-fitness.

Nevoia de a face sport fără disponibilitate de timp liber, spaţiile reduse din locuinţele obişnuite şi rentabilizarea unor costuri de menţinere a sănătăţii pe termen lung au dat naştere unei soluţii inedite: un sistem de antrenament care apare de nicăieri. Totul este încorporat într-un dulap de dimensiuni medii, care utilizează spaţiul interior la maximum. Fiecare perete are o utilizare, până şi capacul are ataşat un televizor cu sistem audio-video integrat.

IDEE INGENIOASĂ
Trecut de stadiul de proiect de design şi băgat deja în producţie începând de anul acesta, "dulapul aparat de fitness" a fost prezentat ca noutate în cadrul Salonului de Mobilă de la Milano în standul firmei Tumidei spa. Designul dulapului este compatibil cu stilul modern, contemporan, adoptat de multe locuinţe din ziua de azi. Forma elegantă, cromatica plăcută şi lemnul de cea mai bună calitate fac din el o piesă de mobilier integrabilă oricărui tip de amenajare, însă ceea ce contează mai presus este ceea ce ascunde interiorul acestuia. X-fit este o sală de fitness în miniatură, integrată într-un obiect de mobilat.

Fiind un dulap la exterior acesta poate fi poziţionat atât în living, dormitor, dressing sau baie, precum şi pe o terasă închisă sau spaţiu de depozitare de la demisol. Dimensiunile acestuia fac amplasarea uşoară, la fel de uşoară precum întreţinerea lui.

X-fit se defineşte ca un aparat multifuncţional, ce încorporează o bancă, o bandă de alergat cu diferite viteze, elastice de tracţiune pentru braţe şi picioare, gantere, spaţiu de depozitare a echipamentului, televizor pentru vizionarea diferitelor programe de antrenament, sistem audio, bord de afişare. Scaunul este reglabil ca dimensiune şi înălţime, nu există greutăţi ataşate, fiecare exerciţiu lucrează cu greutatea proprie, nu este nevoie de un antrenor pentru supraveghere.

Dimensiunile dulapului (60 cm lungime, 40 cm lăţime, 150 cm înălţime) permit depozitarea în diferite spaţii, însă trebuie să luaţi în calcul şi suprafaţa desfăşurată a acestui aparat, banda de alergare având o lungime de 130 cm.

Poziţionarea acestuia în dormitor va putea înlocui televizorul necesar acestei camere, LCD ul aparatului X-fit permite vizionarea de DVD-uri, conectarea prin cablu sau la internet.

DETALII TEHNICE
Bordul aparatului este dotat cu o consolă care vă va permite vizionarea parametrilor corpului înainte de începerea lucrului, în timpul şi după antrenament, pentru o imagine completă şi eficientă a efortului depus. Vă veţi putea contoriza viteza, caloriile pierdute, ritmul cardiac, distanţa parcursă, timpul de lucru efectuat pentru fiecare exerciţiu, toate informaţiile fiind preluate de computer la o singură atingere a mâinii de această consolă. 

 

Fuziunea de mobilier şi echipament fitness a fost concepută de Carpam Sport şi Tumidei Spa, oferind o nouă interpretare termenului de "Work Out". Structura metalică a fost supusă la multiple teste, oglinzile sunt poziţionate în exterior pentru o mai bună vizibilitate a exerciţiilor efectuate, iar lemnul (wenge) din care este realizat exteriorul dulapului este decorat cu foiţă de aluminiu.

EXPERIENŢE NOI
Prototipul executat este baza unui nou stil de mobilier, cel care încorporează o altă funcţiune decât cea pentru care este menit. Controversa acestui element este dimensiunea modestă şi totuşi capacitatea lui de a încorpora elementele necesare satisfacerii unui antrenament complet.

MUTIFUNCŢIONALITATE
X-fit se adresează persoanelor sedentare, cu program încărcat, cu activitate fizică scăzută, care urmăresc totuşi menţinerea unui tonus muscular crescut. Cu trecerea timpului şi a atrofierii muşchilor, masa musculară îşi pierde din elasticitate şi rezistenţă, provocând slăbirea întregului organism. Aparatul încorporează elemente de bază pentru lucrul fiecărei grupe de muşchi.

Sinergia dintre aparate este studiată de mai bine de un an de către o echipă de antrenori de fitness, designeri şi persoane care au testat acest produs în toate fazele sale intermediare.
S-a realizat un studiu de piaţă pentru a vedea impactul creat de un astfel de echipament, feed back-ul primit încurajând creatorii să aducă la viaţă acest produs total nou.

SFAT
Manevrarea aparatelor este simplă şi convenabilă pentru orice vârstă, monitorizarea persoanelor care exersează nefiind necesară. Puteţi începe cu exerciţii uşoare în propria casă fără să fiţi stânjeniţi de privirile celorlalţi. Împreună cu dulapul veţi primi şi gantere de diferite greutăţi, elastice de schimb cu rezistenţă mai mare, un ghid complet de exerciţii aplicabile pe acest aparat. Această garanţie este dată de structura metalică care poate susţine până la 250 kg, LCD-ul de ultimă generaţie cu bord independent şi de banda ce permite atingerea vitezei de 16 km la oră

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta