x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Planta medicinală care ține păianjenii departe de casa ta

Planta medicinală care ține păianjenii departe de casa ta

de Anastasia Paul    |    28 Dec 2023   •   21:00
Planta medicinală care ține păianjenii departe de casa ta
Sursa foto: Hepta

Printre multele ingrediente pe care le ai în bucătărie, există unul pe care îl poți cultiva și te ajută să ții păianjenii departe.

Menta (Mentha piperita) poate fi un repelent natural pentru insecte atunci când este cultivată în interior. Foarte aromată, aceasta emite prin frunzele sale un miros ascuțit pe care păianjenii nu îl plac. Menta are cel mai puternic efect asupra invadatorilor cu 6 picioare datorită combinației sale picante de mentol, mentonă și eucalipt.

Menta este o plantă medicinală care necesită destul de puțină întreținere pentru a crește. Indiferent dacă se află într-un ghiveci sau în grădină, paceasta poate combate păianjenii pe tot parcursul anului, dacă beneficiază de lumină naturală și apă. Zonele tipice pentru a plasa plantele de mentă ar putea fi în ușile și pervazurile.

Ingredientul de top al mentei poate descuraja păianjenii
Păianjenilor nu le place parfumul de mentă din cauza ingredientului său principal - mentol. Puternic și rece, mentolul este o substanță organică care există în plantă și este adesea transformată într-un ulei esențial sau tinctură pentru produsele de frumusețe și de uz casnic. Deși frunzele și tulpinile conțin mult mentol, verdeața singură poate să nu fie suficientă pentru a trimite păianjeni în cealaltă direcție. Un studiu realizat în 2012 de către Societatea de Entomologie din SUA confirmă că planta nu a avut niciun efect asupra păianjenilor atunci când a fost plantată în aer liber, în livezi de meri. Plantele de mentă pot avea un miros slab de mentă. Totuși, zdrobirea sau frecarea frunzelor eliberează esența sa pură.

Dacă vrei să cultivi mentă în interior, ați putea beneficia de extracte și uleiuri din muguri. Uleiul concentrat de mentă poate menține micile insecte departe atunci când este amestecat cu apă și pulverizat în mod repetat în toată casa. În 2017, un articol din „Journal of Economic Entomology” a constatat că două tipuri de păianjeni au evitat zonele tratate cu ulei de mentă în 75% din timp. Deși această metodă nu le alungă pentru totdeauna, este o modalitate naturală care funcționează dacă este făcută în mod constant. .

Plantele de mentă pot fi repelente naturale pentru păianjeni
Dacă vrei să respingi în mod natural păianjenii de casă, merită să încerci să folosești mentă vie în zonele infestate în mod regulat. Așează plantele în zonele cu trafic intens, cum ar fi ușile, lângă ferestre și orificiile de ventilație, inclusiv orice alte deschideri evidente. De asemenea, poți stropi frunzele în colțurile colonizate sau în apropierea crăpăturilor sau golurilor.

De câte plante de mentă ai nevoie? În funcție de nivelul invaziei de păianjeni, plasează mai multe acolo unde este necesar. Alte zone de îngrijorare ar putea fi în jurul mobilierului sau în interiorul dulapurilor. În plus, îi poți împiedica să pătrundă în zonele principale de locuit prin plasarea de mentă în subsol sau garaj. Asigură-te că planta primește o cantitate suficientă de lumină solară și apă pentru a se dezvolta.

Plantelor de mentă le place soarele plin și solul umed, așa că udă-le cel puțin o dată la două zile. Cu rădăcini puțin adânci, plantele de mentă înfloresc în ghivece largi și puțin adânci. O plantă sănătoasă va crește rapid, deoarece un recipient adânc poate inhiba răspândirea tulpinilor sale lungi. Cultivarea mentei în interior va fi la îndemână pentru gătit și băuturi răcoritoare, dar acest ingredient de bucătărie este, de asemenea, o abordare bună pentru a opri păianjenii să se aseze în casa ta, notează housedigest.com. 

×
Subiecte în articol: paianjen menta