x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Plantele de grădină care aduc bunăstare și fericire în familie

Plantele de grădină care aduc bunăstare și fericire în familie

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   20:30
Plantele de grădină care aduc bunăstare și fericire în familie

Plantele ne înfrumusețează nu doar casa și grădina, ci mai ales viața. Ne încântă cu prezența și mirosul lor, ne alungă tristețea și ne fac, de multe ori, mai fericiți.

Despre multe plante se spune că atrag în viața noastră norocul și bunăstarea, așa că iată plantele potrivite pentru curtea ta. 

Trandafiri

Considerate florile iubirii și pasiunii, trandafirii rezistă și în lunile geroase de iarnă. Se spune că atrag norocul și sănătatea. Cei roșii sunt simbol al dragostei, trandafirii albi atrag respectul iar cei galbeni aduc bucurie. 

Bujori

Bujorii cresc în tufe și înfloresc în luna mai. Simbolizează norocul și bogăția. Florile sunt mari și extraordinar de frumoase, roșii, roz sau albe. 

Iasomie

Iasomia este o plantă medicinală cu flori mici și galbene. Mirosul lor este puternic și are efecte benefice asupra digestiei și calmează nervii. Atrage banii și dragostea. 

Salvie

Are un miros puternic și flori colorate așa că este foarte potrivită pentru grădină. Numele ei provine din latinescul salvere care înseamnă vindecare și este considerată, încă din antichitate, o plantă medicinală. 

Trifoi

Este o plantă mică, alcătuită din 3 frunze însă trifoiul cu patru foi se spune că  aduce noroc, prosperitate și fericire. 

Stejar

Stejarul este considerat un copac sacru în mitologia greacă. Este mare și impunător, astfel că este potrivit pentru a aduce umbră în grădină și simbolizează puterea și bunăstarea. 

×
Subiecte în articol: plante gradina noroc bunăstare