x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Plante pentru jardiniere. Puncte de atractie

Plante pentru jardiniere. Puncte de atractie

de Cornelia Constantin    |    11 Mai 2006   •   00:00
Plante pentru jardiniere. Puncte de atractie
MEREU VERDE
Lunile de primavara sunt cele care indeamna oamenii sa caute plante si sa-si decoreze dupa gust si buget tot felul de colturi verzi. Cel mai simplu este sa amenajati o jardiniera cu plante putin pretentioase, care sa va incante prin culoare. O fereastra in fata careia e asezata o jardiniera este mult mai atractiva. Dar se pot aseza jardiniere cu flori si pe terasa, in gradina, etc.

CE ALEGETI?


Inainte de a alege o jardiniera, trebuie sa va ganditi bine unde vreti s-o amplasati. In functie de acest lucru, puteti alege materialul si dimensiunea, pentru ca, dupa cum stiti, sunt jardiniere din material plastic, din metal, din lemn sau piatra etc. Este posibil sa fie nevoie si de un suport pentru jardiniera daca vreti s-o amplasati in exteriorul ferestrei, balconului sau chiar pe terasa. Dupa ce ati achizitionat jardiniera si eventual suportul, trebuie sa va ganditi ce plante doriti s-o populeze si cum este cel mai bine sa le combinati, atat din punct de vedere decorativ, cat si din punct de vedere al sanatatii plantelor. Cu cat acestea sunt mai bine alese si ingrijite mai atent, cu atat va puteti bucura de ele mai multa vreme. Puteti sa puneti o singura varietate de plante sau mai multe, important este sa tineti seama de momentul infloririi. De obicei, se folosesc Lobelii, Petunii, Muscate curgatoare si Verbene. Ele se pot obtine din seminte, dar cel mai simplu este sa va achizitionati rasaduri, care in general au preturi mici.

Pentru dezvoltare au nevoie de pamant cu drenaj bun, udare moderata si de interventii rapide in cazul in care apar boli sau daunatori. Expunerea prelungita la soare direct sau apa de ploaie care se aduna la baza jardinierei pot provoca probleme. De aceea, este nevoie de atentie si de putin timp pe care sa-l acordati ingrijirii plantelor.

PRETURI
Indiferent de buget puteti gasi solutii pentru amenajarea unei jardiniere in mod rezonabil. Un plic cu seminte de Lobelii costa intre 1,5 si 3 ron, iar rasadurile de Petunii sunt in jur de 3-4 ron, in functie de varietate. Muscatele curgatoare sunt mai scumpe, pentru ca ele se vand ca plante mature: 5-15 ron. La fel si Verbenele, care de obicei se vand in cosuri suspendate si pot ajunge pana la 15-20 ron. Economisi daca obtineti chiar dumneavoastra rasadurile

×
Subiecte în articol: plante