x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Plecarea în vacanță. Cum pregătești pisica pentru a rămâne singură acasă

Plecarea în vacanță. Cum pregătești pisica pentru a rămâne singură acasă

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2024   •   18:15
Plecarea în vacanță. Cum pregătești pisica pentru a rămâne singură acasă

Înainte să pleci în vacanță trebuie să pregătești pisica pentru a rămâne câteva zile singură acasă.

Este astfel indicat să iei în considerare faptul că nu o poți lăsa închisă în locuință mai mult de un weekend. În cazul în care vei fi plecat mai multe zile, va trebui să găsești pe cineva care să aibă grijă de ea. 

Ceea ce trebuie să știi este că pisicii nu îi place să i se schimbe mediul în care trăiește. Așa că este bine să o lași în locuință și să te asiguri că are suficientă apă și mâncare. Ea poate să stea singură dar este bine să vină la ea cineva în fiecare zi, să-i schimbe apa, mâncarea și să-i curețe litiera. De asemenea, asigură-te că pisica este obișnuită cu persoana care va veni în casă pentru a se simți în siguranță.

Cât timp poate sta o pisică singură acasă

Trebuie să ții cont de personalitatea pisicii, vârsta, mediul în care locuiește, starea de sănătate. O pisică cu probleme de sănătate sau care urmează un tratament nu poate fi lăsată singură mai mult de câteva ore.

Dacă are o stare bună de sănătate, pisica poate rămâne singură

Pisică mai mică de 4 luni: 2-4 ore

Pisică între 4-5 luni: 5 ore

Pisică de 6 luni: 8 ore

Pisică mai mari de 6 luni: 24-48 ore

Cum o pregătești pentru a rămâne singură

-Nu lăsa geamurile rabatate, chiar daca sunt securizate cu plase. Pisica poate încerca să iasă afară și să rămână blocată.

-Nu lăsa cabluri și fire la îndemâna lor. În joacă, pisica se poate prinde în ele și rămâne blocată sau poate chiar să se sufoce. La fel se poate întâmpla și în cazul pungilor de plastic.

-Închide apa, gazul și curentul electric. Atunci când vine cineva să îi schimbe apa și mâncarea, le poate da drumul, apoi le poate închide din nou.

-Verifică dacă plantele pe care le ai în casă sunt sau nu otrăvitoare pentru micile feline în caz de ingerare. Plante precum Aloe Vera, begonie, cactus, crin, crăciuniță, crizantemă, dracena, ficus, gladiole, zambile și altele sunt otrăvitoare, notează a1.ro.

×
Subiecte în articol: vacanta pisica