x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Poarta de siguranță pentru copii: libertatea totală poate fi periculoasă pentru un bebe!

Poarta de siguranță pentru copii: libertatea totală poate fi periculoasă pentru un bebe!

15 Noi 2022   •   16:01
Poarta de siguranță pentru copii: libertatea totală poate fi periculoasă pentru un bebe!

Copiii descoperă lumea explorând-o, iar manifestarea curiozității este unul dintre principalele moduri în care își dezvoltă inteligența. Totuși – mai ales atunci când se află la vârste fragede – comportamentul de exploratori prezintă, în același timp, și numeroase riscuri.

Într-o casă există mai multe spații potențial periculoase pentru cei mici. Cu siguranță nu vrei să ajungă pe scări sau în apropierea balconului ori în alte zone de unde ar putea să cadă. Bucătăria sau baia, cu diferite echipamente electronice sau obiecte ascuțite, e de asemenea preferabil să fie evitate. În acest scop, soluția ideală este reprezentată de o poartă de siguranță pentru copii.

Astfel de porți nu trebuie să lipsească din nicio casă în care a apărut un micuț ce are nevoie să fie protejat. Montarea lor se realizează simplu, se potrivesc în orice spațiu și sunt, în mod categoric, mult mai eficiente decât improvizațiile folosite de părinții mai puțin responsabili. Micuțul rămâne doar acolo unde i se permite și unde pentru el nu există nici cel mai mic pericol de lovire, cădere sau orice alt fel de accidentare.

Iată unele dintre cele mai eficiente modele de poarta siguranta copii disponibile chiar în acest moment în magazinul online Buy4Baby.ro!

Poartă de siguranță copii pentru scări sau uși

Potrivit atât pentru scări, cât și pentru uși, modelul este prevăzut cu siguranță dublă și are lățimea cuprinsă între 76 și 80 de centimetri. Înălțimea este de 77 de centimetri pentru partea metalică și ajunge la 79 de centimetri datorită părții din plastic, adică a butonului de blocare și deblocare. Poate fi folosită și pentru un spațiu mai larg, în acest caz fiind nevoie de achiziționarea separată a unor extensii de diferite dimensiuni.

Pachetul standard conține o poartă, 4 șuruburi cu lungimea de 10 centimetri și 4 cupe din plastic cu bandă dublu adezivă. Montarea se realizează simplu, prin strângerea manuală a celor 4 șuruburi. Cupele de ancorare împiedică deplasarea, după instalare. Extensiile disponibile au 10 sau 20 de centimetri și se montează prin intermediul unor conectori. Opțional, la montarea sistemului se pot folosi și cupe pentru fixare. Este posibilă atașarea acestora pe sticlă sau orice alt material, pentru siguranță suplimentară.

Mecanismul de blocare este foarte eficient, fiind greu de deschis de către copii, deoarece deblocarea este posibilă doar prin apăsarea și tragerea ușoară spre dreapta a celor două butoane negre, simultan. Culorile disponibile sunt negru și alb mat, care se pot potrivi la diferite decoruri.

Poartă de siguranță copii cu închidere triplă

Pentru liniștea părinților, acest sistem oferă cel mai mare grad de protecție. Mecanismul de blocare este format dintr-un sistem cu două siguranțe, una în partea de jos, iar cealaltă în partea de sus. Deblocarea se realizează prin apăsarea în același timp a celor două butoane din plastic. În plus, echipamentul este prevăzut și cu un sistem de blocare totală, care se manevrează manual și este amplasat în partea inferioară.

Realizat din metal de cea mai bună calitate, cu unele elemente din plastic, sistemul se instalează în partea de jos sau de sus a scărilor, în cadrul ușilor sau chiar între pereți. Produsul este disponibil în două variante: cu lățimea reglabilă între 65 și 74 sau între 75 și 84 de centimetri.

Pentru protecția celor mici, nu e loc de compromisuri sau de improvizații! Alege o poartă de siguranță pentru copii realizată de profesioniști!

×