x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Prestanta la costuri rezonabile

Prestanta la costuri rezonabile

13 Iul 2006   •   00:00

PROIECT DE CASA
Cu o arhitectura moderna, echilibrata, un imobil ce permite implantul in aproape orice tip de zona urbana sau de interes turistic se evidentiaza expresiv in peisajul construit
PROIECT DE CASA
Cu o arhitectura moderna, echilibrata, un imobil ce permite implantul in aproape orice tip de zona urbana sau de interes turistic se evidentiaza expresiv in peisajul construit

Proiectul propune o locuinta de un evident rafinament al volumetriei si finisajelor, fara a implica insa rezolvari cu costuri deosebite. Spectacolul este dat de curajosul joc de volum, de pantele fin plonjate ale acoperisului, de finisajele alese. Perceptia dinamica ii da o nota de distinctie fata de cladirile din jur, iar culorile si texturile asigura un aspect cald, firesc, apropiind constructia de un probabil cadru natural; umbrele pe fatade ale volumului in lumina accentueaza personalitatea casei.

VOLUMETRIE CU STIL

Constructia a fost gandita astfel ca, prin eventuale interventii de gabarite (aparitia unui demisol), schimbari de functiuni (inlocuirea cu un garaj a dormitorului de la parter) sau modificare a numarului de dormitoare de la etaj, sa fie pastrat conceptul de baza, nealterandu-se proportia casei si fara a fi afectata schema functionala.

La parter, o configuratie de actualitate: zona de primire (vestibul, hol acces) si cea de spectacol (living, terase) creeaza un spatiu continuu, luminat din abundenta, o cascada de zone cu delimitari sumare. Prin dispunere, terasele permit buna vizualizare a peisajului / amenajarilor verzi dimprejurul casei.

Etajul distribuie zona dormitoarelor, intrepatrunsa de holul avand o scara dinamica; de asemenea, acesta a fost proiectat ca un spatiu flexibil, a carui functiune poate fi modulata dupa dorinta beneficiarului.

COORDONATE TEHNICE

Constructia are structura din cadre si grinzi de beton armat, cu travei de lungimi diferite, conform planurilor. Fundatiile sunt continue sub ziduri si izolate sub stalpi. Zidaria este din caramida, avand o grosime la exterior de 37,5 cm si termoizolatie cu polistiren. Planseele (in sistem monolit, avand grosimea de 15 cm), buiandrugii si scarile interioare se realizeaza din beton armat. Acoperisul tip sarpanta, din lemn ecarisat si ignifugat, se sprijina pe cadrele din beton armat si pe popi de lemn; tipul de invelitoare care se armonizeaza cu finisajele fatadei (piatra si caramida decorative) este cea din profile ceramice. Tamplaria prevazuta: din PVC la exterior, cu geam termoizolant, si din lemn (design mai cald) la interior.

55.000 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Gabriel Georgescu,
  • Locuinta se desfasoara pe o suprafata considerata optima acoperirii tuturor exigentelor functionale ale unei familii cu mai multi membri. Pornind de la premisa crearii unei arhitecturi cu personalitate, exteriorul convinge - datorita exprimarii puternice, cu distinctie, fara stridente.

    Orientarea ferestrelor ca un ecran ce aduce gradina mai aproape creeaza o senzatie de protectie, fara a separa abrupt interiorul de exterior

    ×