x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Prinţul-prăslea şi alaiul său de vajnici ursuleţi din pluş

Prinţul-prăslea şi alaiul său de vajnici ursuleţi din pluş

de Maria Enadie    |    30 Mai 2009   •   00:00
Prinţul-prăslea şi alaiul său de vajnici ursuleţi din pluş
Sursa foto: /

SOLUŢII PENTRU DEPOZITAREA JUCĂRIILOR Amenajarea camerei copilului e o plăcere pentru părinţi. Dragostea cu care vrei să îţi înconjori puiul, chiar şi prin obiecte, amintirile plăcute din propria copilărie, culorile şi personajele vesele, toate fac din această responsabilitate o activitate plăcută. Dar camerele de copii pun şi unele probleme specifice.



ORGANIZAREA SPAŢIULUI
De obicei, spaţiul este mic. Bebeluşii au alocat, de multe ori, doar un colţ în dormitorul părinţilor. În familiile cu mai mulţi copii se întâmplă frecvent ca fraţii să împartă aceeaşi cameră.

Mărimea spaţiului este de fapt o problemă în raport cu activităţile care se petrec acolo - adică aproape toate activităţile copilului. Camera trebuie să adăpostească spaţiu şi mobilier pentru odihnă, distracţie, muncă, depo­zitare, dar să rămână în acelaşi timp şi ceva spaţiu liber.
Soluţia este organizarea inteligentă a spaţiului şi folosirea mobilierului modular şi a pieselor „2 în 1". Principala provocare este cum să condensezi cât mai multe funcţii în cât mai „puţin" mobilier şi spaţiu.

DEPOZITAREA JUCĂRIILOR

Din fericire, copiii au obiecte micuţe şi relativ puţine, deci depozitarea nu presupune spaţii mari. Hăinuţele şi accesoriile încap într-un dulap, rechizitele stau în birou sau pe o etajeră.

Jucăriile, în schimb, sunt motiv de supărare pentru mămici, care visează la ordine. Jucăriile sunt multe şi frumoase, copii tot mai mofturoşi şi părinţii foarte binevoitori. Ce rezultă din această combinaţie? Multe jucării şi o problemă cu depozitarea lor. Ca să fie adunate şi ordonate, dar totuşi să fie şi la dispoziţia micului proprietar, trebuie să amplasezi strategic prin casă tot felul de coşuri şi cutii. Acestea creează spaţii de depo­zitare uşor accesibile şi la îndemână pentru copil, dar şi pentru tine, care strângi de obicei în urma lui.

×
Subiecte în articol: cumparaturi